Güncel Haberler

Ergin Ataman: Yabancı Kuralı Türk Basketboluna Bir Şey Kazandırmıyor!

Türkiye Kupası’nda yarı final öncesi düzenlenen basın toplantısında yabancı kuralı tartışması damgasını vurdu.

Soru üzerine görüşlerini paylaşan Anadolu Efes koçu Ergin Ataman şu açıklamalarda bulundu:

“5 yabancı kuralı hiçbir şey kazandırmıyor. Kupadan üç gün sonra çok önemli bir Euroleague maçımız var ama dört yabancı oyuncumuz yatıyor ya da bireysel antrenman yapıyor. Birçok kulüpte Türkler yine az oynuyor, yabancılara 30-35 dakika veriliyor. Bizim gibi takımlar bu kural nedeniyle mağdur.” 

Fenerbahçe Beko koçu Zeljko Obradovic ise şu ifadeleri kullandı:

“Kural herkes için geçerli. Bu sezon öncesi konuşulabilecek bir konu. Şu anda bunu konuşmanın zamanı değil” 

Türk Telekom’un kaptanı Kaya Peker ise farklı bir bakış açısı dile getirdi:

“Yabancı kuralı bir çıkmaz gibi oldu. Ergin abi de haklı ama bunun sadece Euroleague oynayan takımlar için geçerli olduğunu düşünüyorum. İleride Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes gibi takımlarla fark daha da açılacaktır ve ligin eski tadı kalmayacaktır. Ben kendi açımdan 5-6 yabancı olacağına 3 üst düzey yabancı olsun daha iyi olur diye düşünüyorum” 

Toplantıda Beşiktaş Sompo Japan koçu Dusko Ivanovic’in takımlarının maçtan 24 saat kala kadroya alacakları yabancıları açıklaması önerisi tartışıldı, diğer koçlar da bu kararın sezon başında alınabileceğini belirtip uygun gördüklerini söyledi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Alimpijevic, Bodrum Galibiyeti Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Beşiktaş Emlakjet konuk ettiği Çağdaş Bodrum Spor karşısında zorlansa da 96-90’lık skorla …