Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko yarı Finalde Türk Telekom’un Rakibi Oldu

13-17 Şubat tarihleri arasında Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen Erkekler Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe Beko, Bahçeşehir Koleji’ni 78-70’lik skorla mağlup ederek yarı finale yükseldi.

DJ White ve Erick Green’in karşılıklı basketleriyle başlayan mücadelenin ilk iki dakikası 5-5 eşitlikle geçildi. Nicolo Melli ile hücumları değerlendiren Fenerbahçe Beko, Kostas Sloukas’ın da basketiyle 7.dakikada durumu 16-9 yaptı. İlk çeyreği 25-12 önde tamamlayan Sarı Lacivertliler, ikinci periyotun başında Lauvergne ve Melli’nin sayılarıyla 12.dakikada durumu 29-14’e getirdi. Manny Harris’in basketiyle rakibinin serisine son veren Bahçeşehir Koleji, Hakan Yapar ve Andy Tautins ile de skor üretti. Ancak mücadelenin ilk yarısını Fenerbahçe Beko 48-33 önde kapattı.

Joffrey Lauvergne ve Luigi Datome’nin sayılarıyla üçüncü periyota başlayan Sarı Lacivertliler, ilk dakika geride kalırken 19 sayılık farkı yakaladı (52-33). Andy Rautins’in basketiyle bu periyottaki ilk sayılarını kaydeden Bahçeşehir Koleji, buna karşın savunmada rakibini durduramadı. Karşılaşmanın dördüncü çeyreğine 66-41 üstün giren Fenerbahçe Beko, mücadelenin final periyotunda da skor avantajını korudu. 35.dakikaya 71-52’lik skorla üstün giren Sarı Lacivertliler karşısında son bölümde iyi bir hücum ritmi yakalayan Bahçeşehir Koleji, son dakika içerisinde aradı farkı 8 sayıya indirdi (78-70). Ancak Fenerbahçe Beko, maçtan 78-70 galibiyetle ayrıldı.

Sarı lacivertlilerde Nicolo Melli 20 sayı (3/5 3sayı), 7 ribaund ve Gigi Datome 15 sayı (3/6 3sayı), 6 ribaund, 2 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Bahçeşehir Koleji’nde ise Andy Rautins 20 sayı (6/10 3sayı), 3 ribaund, 2 asist, 3 topçalma ve DJ White 13 sayı, 2 ribaund ile direnmeye çalışsalar da galibiyet için yeterli olamadılar.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …