Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (18.hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 18.hafta maçları ile heyecan tam gaz devam etti. Birbirinden keyifli maçlar izlediğimiz bu haftada favorilerin hata yapmadığını ama zaman zaman zorlandıklarını gördük. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sadece 2 galibiyet toplayabilen ve özellikle yabancı oyuncularından bir türlü istediği verimi alamayan lig sonuncusu İstanbul BBSK bu hafta son haftaların formda takımı Pınar Karşıyaka’ya konuk oldu. Ligimizin en zor deplasmanlarından birinde koç Yavuz’un öğrencileri, iki yeni transferi  Ellis ile Heslip’in de göz doldurduğu maçta çok kritik ve değerli bir galibiyete imza atarak, “Biz daha pes etmedik.” mesajı verdiler. Milli uzunumuz Semih’in etkinliği ile birlikte pota altında da rakiplere önemli bir tehdit oluşturan ve yeni transferlerle birlikte omuzlarındaki yük azaldığı için daha iyi oynayan Babic ile Holloway yönetiminde artık kolay lokma olmayan bir İBB izleyeceğiz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Tonye Jekiri (Gaziantep): 17 sayı, 9 ribaund, 5 asist, 4 topçalma, 34 verimlilik

Gaziantep bu sezonun en önemli takımlarından biri olduğunu her maç üstüne koyarak ilerleyişi ile perçinlemeye devam ediyor. Evet bu hafta karşılarında ligin kötü durumda olan, zayıf ekiplerinden Sakarya vardı belki ama yine de ciddiyeti hiç elden bırakmadılar ve dominant bir basketbol artı sert savunma ile farklı kazanmayı bildiler. İşte bu iki unusuru en iyi destekleyen isimlerden biri de kuşkusuz Nijeryalı uzun Jekiri oldu. Atletik oyuncu enerjisi ile her iki pota altında da Gaziantep’in en büyük silahıydı. Ribaundları ve etkili bitirişerinin yanına çabuk elleri yaptığı kritik top çalmaları ve ikili sıkıştırmalar sonrası verdiği soğuk kanlı asistleri de ekleyince bu maçta komple bir performans sergiledi ve haftanın oyuncusu ödülünü haketti.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

MVP – Tonye Jekiri (Gaziantep): 17 sayı, 9 ribaund, 5 asist, 4 topçalma, 34 verimlilik
Sammy Mejia (Tofaş): 31 sayı (7/10 3sayı), 5 ribaund, 4 asist, 32 verimlilik
Manny Harris (Bahçeşehir Koleji): 22 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 5 top çalma, 29 verimlilik
Phil Pressey (Beşiktaş Sompo Japan): 22 sayı (6/11 3sayı), 4 ribaund, 6 asist, 28 verimlilik
Semih Erden (İstanbul BBSK): 20 sayı, 12 ribaund, 2 asist, 27 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Semih Erden (İstanbul BBSK): 20 sayı, 12 ribaund, 2 asist, 27 verimlilik
Oğuz Savaş (Darüşşafaka Tekfen): 21 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 22 verimlilik
Altan Erol (Afyon Belediyespor): 15 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 20 verimlilik
Berk Uğurlu (Pınar Karşıyaka): 17 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 19 verimlilik
Sinan Güler (Fenerbahçe Beko): 6 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 4 topçalma, 16 verimlilik

HAFTANIN KOÇU:

Dusko Ivanovic – Beşiktaş Sompo Japan

Karadağlı koç sezon başından beri zaman zaman eleştirildi, bu takımın yetersiz olduğu söylendi, buraya para için geldi dendi ama o tüm bunların ardına saklanmadı ya da bunlardan etkilenmedi ve kariyeri boyunca yaptığı gibi işine odaklanıp çalışmaya, takımını geliştirmeye devam etti. Gelinen noktada Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde üst tura çıktı ve ligde play-off potasının içinde yer alıyor. Diğer taraftan sezon başından beri eleştiri oklarının hedefi olan Pressey ile Gibson isimleri parlatmayı başardı tecrübeli koç ve son olarak ligin formda takımlarından Türk Telekom’u farklı geçerlerken bir koçun elindeki oyuncuları nasıl en verimli şekilde kullanacağına dair çok önemli dersler verdi. 

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …