Güncel Haberler

RESMİ: Eurocup Şampiyonu Kariyerine Strasbourg’da Devam Edecek!

Panathinaikos‘un geçtiğimiz hafta yollarını ayırdığı Gabonlu uzun Stephane Lasme, sezonun geri kalanı için Fransa JeepElite Pro A‘nın köklü ve iddialı takımlarından Strasbourg ile anlaştı.

Rick Pitino’yu göreve getiren Yeşiller, kadrolarını Sean Kilpatrick ve Adreian Payne ile güçlendirirken Stephane Lasme’yle yolları ayırma kararı almışlardı.

Turkish Airlines Euroleague kurallarına göre 15. haftadan, yani ilk yarının tamamlanmasının ardından serbest kaldığı için ligde başka bir takımda forma giyme şansı bulunmayan tecrübeli uzun da yoluna Fransa’da devam etmeye karar verdi. Fransız ekibi SIG Strasbourg, bugün yaptığı açıklamada sözleşmenin sezon sonuna kadar olduğunu açıkladı.

Bu sezon EuroLeague’de 18 maçta Panathinaikos forması giyen Stephane Lasme, 5.1 sayı ve 2.8 ribaund ortalamaları ile mücadele etmişti.

2015-2016 sezonunda temsilcimiz Galatasaray ile EuroCup şampiyonu olan 36 yaşındaki uzun, o sezon finalde Strasbourg karşısında da etkili bir performans sergilemiş ve Fransız taraftarlarda kötü anılar bırakmıştı 🙂

Ligde bu sezon beklentilerin altında kalan ve 11 galibiyetle 7. sırada olan Strasbourg, Şampiyonlar Ligi’nde ise son 16 takım arasına kalamadan elenmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fransa All-Star’da Dünya Karması, Fransa Karması’nı Yendi (James MVP seçildi)

Paris’in ev sahipliğinde düzenlenen 2023 Fransa All-Star maçında Dünya Karması, Fransa Karması’nı 154-149’luk skorla yenmeyi …