Güncel Haberler

Bahçeşehir Koleji’nin Ayhan Şahenk’deki Yeni Kurbanı Darüşşafaka Tekfen Oldu

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 18. hafta maçında Bahçeşehir Koleji, sahasında Darüşşafaka Tekfen‘i 92-85’lik skorla mağlup etti.

Mücadele karşılıklı üç sayılık basketlerle başlarken çeyreğin sonlarına doğru top kayıpları yapan Darüşşafaka Tekfen karşısında üst üste dış atışlardan isabetler bulan Bahçeşehir Koleji, birinci periyodu 25-17 önde kapattı. İkinci çeyreğe hızlı hücumlardan skor üreterek başlayan Bahçeşehir Koleji, 13. dakikada farkı 14 sayıya kadar çıkardı: 31-17. Bu dakikadan sonra savunmada ve hücumda toparlanan Darüşşafaka Tekfen, 12-0’lık seri yakalayarak 16. dakikada farkı 2 sayıya indirdi: 31-29. Periyodun son bölümünde Colom ve Harris’in basketleriyle yeniden ritmini bulan ev sahibi ekip, soyunma odasına 47-40 üstün girdi.

İkinci yarıya da tempolu bir oyunla giren Bahçeşehir Koleji, final periyoduna 69-58 önde gitti. Son çeyreğe Colom ve White’ın sayılarıyla başlayan ev sahibi takım, hücumda kaydettiği kolay sayılarla 35. dakikayı 80-69 önde geçti. Kalan sürede farkı koruyan Bahçeşehir Koleji, mücadeleyi 92-85 kazandı.

Bahçeşehir Koleji’nde Manny Harris 27 sayı (2/4 3sayı), 3 ribaund, 2 asist, 5 top çalma, D.J. White 22 sayı, 3 ribaund ve Andry Rautins 16 sayı (4/9 3sayı), 2 ribaund, 4 asist ile ön plana çıkan isimler oldular.

Daçka cephesinde ise Oğuz Savaş 21 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Toney Douglas 19 sayı, 4 ribaund, 7 asist, 3 top çalma ile en iyi direnen isimler oldular.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

EDİTÖR YORUMU:

Bahçeşehir Koleji Ayhan Şahenk’de sezon başından beri çok iyi iş çıkarıyordu. Elbette halen pota altında ciddi bir sıkıntıları var, halen boyalı alandaki zaafları devam ediyor. Ancak Eric’in cezasının devam etmesi ile birlikte Daçka da onların bu dezavantajını pek kullanamadı. Diğer taraftan Harris müthiş bir maç çıkardı. NBA patentli guard özellikle çaldığı toparla Daçka’yı tamamen düzenden çıkardı. Ayrıca dönem dönem de olsa yağmur gibi gelen üç sayılık atışlarla hep farkı korudu Bahçeşehir. Daçka zaman zaman son haftaların formda ismi Douglas ile artı Oğuz’u pota altında kullanarak farkı kapatmaya çalışsa da yeterli olmadı. Play-off yarışında ciddi bir yara aldı Daçka ve tabi Bahçeşehir de önemli bir avantaj sağlamış oldu bu galbiyetle.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …