Güncel Haberler

Banvit Sinan Erdem’de Anadolu Efes’i Salladı Ama Yıkamadı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 18. haftasında Anadolu Efes, konuk ettiği Banvit‘i 93-85’lik skorla mağlup etti.

Müsabakaya iki ekipte karşılıklı sayılar üreterek başladı. Larkin ile Beaubois’le boyalı alandan sayılar üreten Anadolu Efes karşısında Tolga Geçim ve Shelton’la üç sayılık, Morgan’la da pota altından basketler bulan Banvit, ilk çeyreği 22-18 üstün tamamladı. İkinci çeyreğe dış atışlardan bulduğu sayılarla 10-0’lık seriyle başlayan Anadolu Efes, 13. dakikada farkı 6 sayıya (28-22) çıkardı. Oyunu dengeleyen Banvit, Perez’in arka arkaya kaydettiği sayılarla 18. dakikada eşitliği yakaladı: 38-38. Çeyreğin son bölümünde Simon ile Beaubois’in ürettiği basketlerle lacivert-beyazlı ekip, soyunma odasına 43-38 önde gitti.

Savunmaların sertleştiği üçüncü çeyrekte hızlı hücumlarda sayılar üreten Banvit’e Larkin ile Dunston’ın pota altından kaydettiği basketlerle karşılık veren Anadolu Efes, 26. dakikayı 56-52 üstün geçti. Hücumda ritmini arttıran ve Ahmet Buğrahan Tuncer’in etkili oyunuyla 28. dakikada farkı çift hanelere (64-54) taşıyan lacivert-beyazlı ekip, final periyoduna 69-65 girdi. Son çeyreğe hücumda etkili başlayan Anadolu Efes, hücumlardan boş dönen Banvit karşısında 35. dakikada farkı 16 sayıya (83-67) taşıdı. Larkin ve Beaubois’in sayılarıyla skor üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, sahadan 93-85 galip ayrıldı.

Anadolu Efes’te son haftaların formda ismi Shane Larkin 20 sayı, 2 ribaund, 8 asist ile yıldızlaşırken, Rodrigue Beaubois da 19 sayı (5/9 3sayı), 2 ribaund, 4 asist ile galibiyetteki diğer önemli faktördü.

Banvit’te ise D.J. Shelton 18 sayı (2/3 3sayı), 8 ribaund, Gary Neal 17 sayı, 5 ribaund, 2 asist ve Alex Perez 16 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile etkili olsalar da mağlubiyete engel olamadılar.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes Micic ve Moerman gibi iki kilit ismin olmadığı bir günde zaman zaman zorlansa da Banvit’i geçmeyi bildi. Özellikle son haftalarda kendine gelmeye başlayan Larkin’in performansı koç Ataman’ı belki de galibiyetten bile daha çok sevindirdmiştir, Final Four yolunda ona çok ihtiyaçları var. Diğer taraftan iki takım açısından da yerli oyuncuların performansları hayal kırıklığı yarattı. Anadolu Efes’te Doğuş Balbay, Banvit’te ise Tolga Geçim dışında diğer süre alan oyuncular beklentilerin altında kaldılar. Lacivert beyazlılar gereken her noktada, her kritik anda Beaubois ya da Simon’un oyuna midahele etmeleriyle üstünlüklerini korumayı başardılar, Banvit’in tecrübesi de nefesi de yetmedi maç sonunda. 

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …