Güncel Haberler

İstanbul BBSK İzmir Deplasmanında Altın Buldu!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 18. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Pınar Karşıyaka‘yı 93-86’lık skorla mağlup etti.

Her iki ekibin de hücumda etkisiz başladığı ilk periyotta 6. dakika 8-8 eşitlikle geçildi. İlk periyodu konuk ekip, Ramazan Tekin’in pota altından bulduğu basketle 17-15 üstün bitirdi. Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci periyotta Pınar Karşıyaka, 15. dakikayı Berk Uğurlu’nun attığı 3 sayılık basketle 29-28 önde geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Heslip’le tekrar öne geçtiği devreyi Semih Erden’in basketleriyle 44-39 üstün tamamladı.

Üçüncü periyot, karşılıklı sayılara sahne oldu. Mücadelenin 25. dakikasını 57-52 üstün geçen konuk takım, final çeyreğine 6 sayı farkla 68-62 önde girdi. Maçın son periyodu konuk takımın 3 sayılık basketleriyle başladı. İstanbul ekibi, 32. dakikayı 74-64 önde geçti. Pınar Karşıyaka’nın basketlerine konuk ekip, Heslip’in attığı 3’lüklerle yanıt verdi. Periyodun son 4 dakikasına İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 84-73 önde girdi. Yeşil-kırmızılı ekip, bu bölümden sonra bulduğu sayılarla bitime 50 saniye kala farkı 2’ye indirdi: 86-88. Kalan sürede hata yapmayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, mücadeleden 93-86 galip ayrıldı.

Pınar Karşıyaka adına öne çıkan isim yine Mısırlı pivot Assem Marei oldu, maçı 23 sayı, 6 ribaund, 2 asist ile tamamladı. Berk da çok iyi bir maç çıkardı ve 17 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile son haftalardaki iyi performansını sürdürdü ancak galibiyet için yeterli olmadı.

İstanbul BBSK’da ise milli uzun Semih Erden 20 sayı, 12 ribaund, 2 asist ile yıldızlaşırken, iki yeni transfer Perry Ellis 19 sayı, 2 ribaund ve Brady Heslip de 18 sayı (5/8 3sayı), 3 ribaund ile galibiyette önemli rol oynadılar.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

EDİTÖR YORUMU:

Ligin son sırasından yer alan İstanbul BBSK devre arasında kadrosuna kattığı iki önemli isim, Heslip ve Ellis’in takıma ne kadar güç kattıklarını bu maçta bir kez daha net olarak gördük. Bu zorlu deplasmanda yeni transferlerin yanı sıra milli uzun Semih’i de çok iyi kullandı koç Yavuz ve aslında Pınar Karşıyaka’yı kendi silahıyla vurdu. Evet Marei’yi durduramadılar savunmada ama onlar da Semih’i hücumda çok iyi kullanarak Mısırlı uzunu bu şekilde saf dışı bıraktılar. Ayrıca Holloway’in tutuk olduğu bir günde de artık maç kazanabileceklerini gösterdiler. Özetle bu galibiyetten sonra artık İBB çok tehlikeli bir rakip olacak ve düşme hattında onları kolay lokma olarak görmek çok yanlış olur. Sakarya ve Afyon’un içinde bulundukları durumu düşündüğümüzde şuanda İBB puan olarak olmasa da kadro ve basketbol anlamında rakiplerinden bir adım öne geçti. Pınar Karşıyaka’da ise istikrarsızlık sıkıntısı devam ediyor ve bu dengesizlik onları play-off yarışında çok zorlayacak…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …