Güncel Haberler

Beşiktaş SJ Çıkışını Türk Telekom Galibiyetiyle Sürdürdü

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 18. haftasında Beşiktaş Sompo Japan, konuk ettiği Türk Telekom‘u 85-67’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya 7-0’lık seriyle başlayan Beşiktaş Sompo Japan, Buva’nın pota altından kaydettiği sayılarla 5. dakikayı 13-7 üstün geçti. Pota altından sayılar üreten konuk ekip karşısında Burak Can Yıldızlı’nın basketleriyle 7. dakikada farkı çift hanelere (18-7) taşıyan siyah-beyazlı ekip, ilk çeyreği 21-15 önde tamamladı. İkinci çeyreğe hücumda etkili başlayan ve Türk Telekom’a kolay sayı şansı vermeyen Beşiktaş Sompo Japan, Samet Geyik, Benzing ile Pressey’nin üç sayılık basketleriyle 16. dakikada farkı 16 sayıya (34-18) taşıdı. Çeyreğin kalan bölümünde iki ekip de kötü hücum etti ve siyah-beyazlı ekip, soyunma odasına 36-23 üstün gitti.

Üçüncü periyotta, Gabriel’le dış atışlardan, Landesberg’le serbest atışlardan sayılar üreten Türk Telekom, 25. dakikada farkı tek hanelere indirdi: 42-34. Çeyreğin kalan bölümünde oyuna ağırlığını koyan Beşiktaş Sompo Japan, Erkan Veyseloğlu ve Gibson’ın dış atışlardan kaydettiği sayılarla farkı açtı ve final periyoduna 56-40 önde girdi. Son çeyreğin başında Gabriel ve Ender Arslan’ın basketleriyle 9 sayı üreten, buna karşın potasında 2 sayı gören Türk Telekom, 33. dakikada farkı 9’a (58-49) indirdi. Kalan bölümde Gibson ve Pressey’le rahat sayılar üreten Beşiktaş Sompo Japan, sahadan 85-67 galip ayrıldı.

Siyah beyazlılarda Phil Pressey 22 sayı (6/11 3sayı), 4 ribaund, 6 asist ile yıldızlaşırken Kyle Gibson da kenardan gelerek 17 sayı (4/8 3sayı), 4 ribaund, 2 asist ile galibiyette x-faktör olmuştu.

Türk Telekom’da ise ayakta kalabilen tek isim 20 sayı, 6 ribaund, 3 asist ile Sylven Landesberg oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

EDİTÖR YORUMU:

Beşiktaş koç Ivanovic’in istediği verimlilik ve istikrarı son maçlarda yakalamaya başladı. Özellikle Pressey ile Gibson’ın ritmlerini bulmuş olmaları ile son maçlarda Rich ve Buva’nın düşüşte olduğu bölümleri de çok iyi geçtiler. Ayrıca Benzing’in de biraz daha sorumluluk alarak devreye girmeye başlaması koçun elini rahatlatmış durumda. Türk Telekom cephesinde ise düşüş devam ediyor. İlk devrede yakaladıkları müthiş performans ile elde ettikleri kredileri hızlı bir şekilde harcamaya devam ediyorlar. Özellikle hücumda çok verimsiz oynuyorlar, Landesberg ve zaman zaman Stimac dışında alternatif skoreri çıkarmayı başaramıyorlar. Bu maçta da ana problem savunmadan çok hücumdaki verimsizilik ve kısır performanslarıydı. Koç Gören kalan maçlarda özellikle Campbell’ı motive edip devreye sokamazsa işleri epey zor…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …