Güncel Haberler

Darüşşafaka Tekfen İtalya Deplasmanında Son Çeyrekte Havlu Attı

Turkish Airlines EuroLeague‘in 22. maç döneminde temsilcilerimizden Darüşşafaka Tekfen, deplasmanda karşılaştığı AX Olimpia Milan‘a 90-78 mağlup oldu. Bu sonuçla AX Olimpia Milan üst üste 3. galibiyetini alırken toplamda da 22. maçında 11. kez galip geldi. Temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen ise 22. maçında 19. yenilgisini aldı.

Karşılaşmanın ilk çeyreği, 19-17 ev sahibinin üstünlüğüyle sona erdi. İkinci çeyrekte kendine gelen temsilcimiz, 7 dakika kala 21-25’lik üstünlüğü de yakaladı. Kalan bölümde ise ev sahibi tekrar etkili olmaya başlayarak ipleri eline aldı ve ilk yarıyı da 40-36 önde tamamlamayı başardı.

Üçüncü çeyrekte Daçka, tekrar bir hamle yaparak öne geçmeyi başardı ve çeyreği de 60-61 üstün tamamladı. Son çeyreğe agresif ve etkili başlayan Olimpia Milano, 6 dakika kala 75-63’lük üstünlüğü yakaladı. Bu farkı da maçın sonuna kadar koruyan ev sahibi, karşılaşmadan 90-78’lik skorla net bir galibiyet çıkarmayı bildi.

AX Olimpia Milan’da Mindaugas Kuzminskas 19 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Mike James 18, Curtis Jerrells 16 sayıyla oynadı.

Temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen’de ise Toney Douglas 21 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Kartal Özmızrak 11 sayı üretti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …