Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko Ülker Arena’da Panathinaikos’u DarmaDağın Etti ve Play-Off Biletini Kaptı!

Turkish Airlines Euroleague 22.hafta mücadelesinde Panathinaikos‘u Ülker Arena’da konuk eden temsilcimiz Fenerbahçe Beko Yunan rakibini 85-66 gibi net bir skorla geçerek play-off biletini de kapmayı başardı.

Bu sonuçla 22 hafta sonunda 19. kez kazanan ve evindeki galibiyet serisini 13 maça çıkaran Fenerbahçe Beko, 2016-17’den bu yana oynanan güncel formatta Euroleague Play-off’larını en erken garantileyen takım olarak da tarihe geçti.

Karşılaşmaya DeShaun Thomas ve Kilpatrick’in önderliğinde beklenenden iyi bir giriş yapan Panathinaikos, ilk 2 dakika geçilirken 2-8’lik üstünlüğü de yakaladı. Temsilcimiz ise Datome ve kenardan gelen Melih ile cevap verdi, ilk 5 dakikalık bölüm geride kalırken skoru 12-13’e getirmeyi başardı. 4 dakika kala da Ahmet’in basketiyle sarı lacivertliler, 14-13 öne geçti. Melih ve Melli ile üst üste üçlük isabetleri bulan temsilcimiz, 2:18 kala skoru 20-15 yaptı. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği de 24-18 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de ilk bölümü iyi oynayan Panathinaikos, geri gelerek skoru 25-22’ye getirdi ve Zeljko Obradovic, erken bir mola almak zorunda kaldı. Sarı lacivertliler, ilk 5 dakikalık bölümü ise 31-24 önde geçmeyi başardı. Fenerbahçe, son günlerin formda ismi Melli ile bir üçlük bulup 1:38 kala farkı çift hanelere taşıdı ve skoru 39-28’e getirdi. Sarı-Lacivertliler, devrenin son bölümnde farkı daha da açarak ilk yarıyı 48-29 üstün kapattı.

Üçüncü çeyrekte Yeşiller, ufak çaplı bir geri dönüşle skoru 51-34’e getirse de tekrar farkı açmayı başaran sarı lacivertliler, 4 dakika kala 61-38’lik skoru yakaladı, maçın kırılma anı yaşandı. Kalan bölümde misafir takım farkı azaltmaya çalışsa da Fenerbahçe, üçüncü çeyreği 63-46 önde tamamladı. Sarı lacivertliler, son çeyreğin başında Green’i de devreye sokarak 9-0’lık bir seri yakaladı ve rakibinin geriye kalan ufak direncini de yerle bir etmiş oldu. Temsilcimiz, 8 dakika kala 72-46’lık üstünlüğü yakaladı. Maçın kalan bölümünde Panathinaikos varlık gösteremedi ve temsilcimiz karşılaşmadan 85-66 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Beko’nun EuroLeague kadrosuna yeni dahil ettiği Türk pasaportunu da almış olan genç yıldız adayı Tarık Biberovic, maçın bitimine 6 dakika kala ilk kez EuroLeague’de sahne alma şansı yakaladı. 18 yaşındaki oyuncu, karşılaşmayı 2 sayı, 2 ribaund, 1 asistle tamamladı.

Fenerbahçe Beko’da İtalyan forvet Nicolo Melli 14 sayı, 7 ribaund, 4 asist ile yıldızlaşırken Erick Green, Marko Guduric ve Luigi Datome 12’şer sayıyla maçı tamamladılar.

Panathinaikos’ta ise yeni transferlerden Sean Kilpatrick 19 sayıyla maçın en skoreri olurken eski Efesli DeShaun Thomas da 13 sayı üretti ama bu performanslar galibiyet için yeterli olmadı.

EDİTÖR YORUMU:

Koç Obradovic’in öğrencileri Bayern deplasmanında Vesely’nin yokluğunu hissetmiş olsalar da artık onsuz oynamayı öğreniyorlar, hatta epey de hızlı öğreniyorlar. Bu sezon deplasmanlarda facia bir performans sergileyen Pana karşısında beklediğim gibi neredeyse 0 hata ile oynayarak rahat bir galibiyet aldılar. İlk çeyrekte biraz sıkıntı yaşasalar da sonrasında Melli’nin nefis performansı artı kenardan gelen Melih ile Green’in x-faktör katkıları ile farklı bir şekilde sonuca gittiler. Özellikle Green’in de devreye girmesi ve ısınması Final Four yolunda koç Obradovic’in elini biraz daha rahatlatacaktır. Sarı lacivertliler tam anlamıyla makina düzeninde oynuyor, çark dönüyor ve tüm dişliler çalışıyor. Koç Obradovic’in öğrencileri bir kez daha neden şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olduklarını gösterdiler, tüm rakiplerine net bir mesaj verdiler.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …