Güncel Haberler

Anadolu Efes, Gran Canaria’yı İkinci Yarıdaki Etkili Performansıyla Geçti

Turkish Airlines Euroleague 22. hafta maçında İspanya’nın Herbalife Gran Canaria takımını konuk eden Anadolu Efes karşılaşmadan 93-74 galip ayrıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını ise temsilcimiz 43-46 geride tamamladı.

Karşılaşmaya Larkin, Simon, Anderson, Moerman ve Dunston beşi ile çıkan Anadolu Efes, Simon’un sayıları ile ilk 1:30 dakikayı 5-0 önde geçti. Moerman ve Dunston’ın sayıları ile dördüncü dakikaya temsilcimiz 10-3’lük skor ile önde girerken, Pleiss’ın üç sayısı ve hız kesmeyen Simon’un sayıları ile beşinci dakikadaki televizyon molasına 18-12’lik üstünlüğümüz ile girildi. Mola sonrasında Pleiss ve Larkin’den gelen sayılar ile lacivert beyazlılar 7:20’de farkı çift hanelere yükseltti: 22-12. Kalan bölümde Simon ve Motum’dan gelen sayıların ardından temsilcimiz ilk 10 dakikayı 26-19 önde tamamladı. İkinci periyodun ilk dört dakikası sonunda Anadolu Efes 26-29 geriye düşerken, bu bölümde ilk isabetimiz Moerman’dan geldi: 28-29. Anderson’ın isabetinin ardından sahneye çıkan Larkin, kaydettiği 11 sayı ile devrenin son dakikasında skora denge getirdi: 41-41. Pleiss’ın basketinin ardından Anadolu Efes ilk yarı sonunda soyunma odasına 43-46 geride gitti.

İkinci yarıya Simon’un üçlüğü ile başlayan Anadolu Efes, Dunston ve Micic’in sayıları ile 23:30’da yeniden üstünlüğü ele aldı: 51-50. Aldığımız savunma ribaundunu smaç baskete çeviren Moerman, 24. dakikada rakip takıma molayı aldırdı: 53-50. Molanın ardından kaptan Doğuş ve Simon’dan gelen üçer sayılık basketler ile 26. dakikada skoru 59-52’ye getirdik. Kalan dört dakika içinde Dunston ve Simon ile beşer sayı bulan temsilcimiz üçüncü çeyreği 69-60 önde tamamladı. Final periyodunda ilk sayılarımız Moerman’dan gelirken, hızlı hücumda Larkin’den gelen şık ters turnike ile 31. dakikada farkı 15 sayıya yükselttik: 75-60. Simon ve Larkin’in faul çizgisinde kaydettiği üç sayının ardından Micic’in dokuz sayısı ile lacivert beyazlılar 38. dakikada skoru 87-72’ye getirdi. Klan süre içinde üstünlüğünü sürdüren temsilcimiz Dunston ve Larkin’in sayılarının ardından karşılaşmadan 93-74 galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes’in bu maçı farklı kazanması zaten beklenen bir durumda. Ancak bu maçta önemli olan iki nokta vardı; birincisi ilk yarıda savunmada yapılan hatalar ve rakibin boş yere maça ortak edilmesi ikincisi ise formda Simon’un müthiş performansının yanı sıra play-off’a yaklaşmaya başladığımız bu dönemde koç Ataman’ın çok şey beklediği, takımın asıl lideri Larkin’in uyanmasıydı. İlk defa bu kadar verimli bir maç oynayan Larkin rakibin savunmadaki zaaflarını çok iyi değerlendirerek moral depoladı. Anadolu Efes’in ona Final Four yolunda çok ihtiyacı var ve silkelenip kendisine gelmek için en doğru zaman artık!

Öne Çıkan Performanslar:
Anadolu Efes: Krunoslav Simon (25 sayı, 5/6 3sayı, 4 ribaund, 3 asist, 2 topçalma), Shane Larkin (18 sayı, 3 ribaund, 6 asist)
Gran Canaria: Clevin Hannah (16 sayı, 2 ribaund, 5 asist), Marcus Eriksson (13 sayı, 2 topçalma)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …