Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko Evinde Türk Telekom Karşısında Farka Gitti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 17. haftasında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Türk Telekom‘u 87-64’lük skorla mağlup etti.

Müsabakada pota altından sayılar üreten Türk Telekom karşısında Kalinic ve Sinan Güler’le üç sayılık basketler bulan Fenerbahçe Beko, 5. dakikayı 10-9 üstün geçti. Melli’nin sayılarıyla 10-0’lık seri yakalayan ve 9. dakikada farkı çift hanelere (20-9) çıkaran sarı-lacivertli ekip, ilk çeyreği 24-11 önde tamamladı. İkinci çeyreğe iki ekip de kötü hücum ederek başladı. Stimac’la sayılar bulan Türk Telekom’a Melli’nin kaydettiği basketlerle karşılık veren Fenerbahçe Beko, 17. dakikada farkı 16 sayıya (33-17) taşıdı. Lauvergne’in pota altından ürettiği sayılarla farkın kapanmasına izin vermeyen sarı-lacivertli ekip, soyunma odasına 41-24 üstün gitti.

Üçüncü periyot karşılıklı sayılarla başladı. Savunmada direnci düşen Fenerbahçe Beko karşısında Redding’le arka arkaya sayılar bulan Türk Telekom, Landesberg’in serbest atışlardan kaydettiği basketlerle 25. dakikada farkı tek hanelere indirdi: 48-40. Hem savunmada hem de hücumda ritmini artıran sarı-lacivertli ekip, Sloukas’ın etkili oyunuyla farkı açtı ve final periyoduna 62-50 önde girdi. Son çeyreğe 8-0’lık seriyle başlayan sarı-lacivertli ekip, 33. dakikada farkı 20 sayıya (70-50) taşıdı. Ahmet Düverioğlu ile Sloukas’ın kaydettiği sayılarla skor üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Beko, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı 87-64 kazandı.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler Bayern karşısında 2 uzatma sonunda alından mağlubiyetin ardından beklenen reaksiyonu Ülker Arena’da taraftarı önünde net bir şekilde verdi. Özellikle haftalardır beklentilerin altında kalan Melli’nin sıklıkla skoru düşünmesi ve yüksek yüzdeli oynaması Vesely’nin olmayacağı önümüzdeki haftalarda çok önemli olacak. Diğer taraftan hakemlerin ilginç bir şekilde Landesberg’in topu Kalinic’in kasıklarına vurmasını görmemesi ve ardından Sırp forvetin diskalifiye olmasına giden süreç de maçın önemli anlarından biriydi. Hakemler ucuz kurtuldu diyebiliriz çünkü bu süreçten sonra sarı lacivertliler oyundan ufak bir bölümde kopsalar da başta Sloukas olmak üzere hızlıca toparlanarak kendilerine geldiler ve farkı yeniden açtılar. Maç kafa kafaya gelse ya da Türk Telekom sürpriz bir galibiyete imza atsaydı bu hatanın altından kalkmaları çok daha zor olurdu.  Özetle sarı lacivertliler rakibi ciddiye aldılar, Kalinic’in olayından etkilenmediler ve Bayern maçından sonra değerli bir mesaj galibiyetine imza attılar. Türk Telekom ise Kaya’dan yoksun oynamanın ve Gabriel ile Landesberg’in sakat olmaları daha doğrusu %100 sağlıklı olmamalarının da etkisiyle ikinci yarıda güçlü rakibine daha fazla direnemedi.

Öne çıkan performanslar:
Fenerbahçe Beko: Nicolo Melli (19 sayı, 5/8 3sayı, 9 ribaund, 5 asist), Kostas Sloukas (16 sayı, 2/3 3sayı, 2 ribaund, 5 asist)
Türk Telekom: Vladimir Stimac (20 sayı, 13 ribaund, 2 asist), Sylven Landesberg (20 sayı, 2 asist, 3 topçalma)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …