Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko İki Uzatma Sonunda Bayern’e Teslim Oldu

Turkish Airlines Euroleague 21.hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu Bayern Munich‘e normal süresi 66-66 biten maçta, 2 uzatma sonunda 86-90’lık skorla kaybetmekten kurtulamadı. Bu sonuca rağmen temsilcimiz liderliğini korudu.

Bayern Münih karşısına Green, Sloukas, Kalinic, Melli, Ahmet Düverioğlu beşiyle çıkan sarı lacivertliler ilk üç dakikayı 8-3 önde geçti ve ilk çeyreği de 21-20 üstün bitirdi.İkinci periyotta dört dakika sayı üretemeyen Fenerbahçe Beko 24-21 geriye düştü. İki takımın da sert savunma yaptığı maçta, Melli ve Ali Muhammed’in üçlükleriyle öne geçen temsilcimiz, ilk yarıyı 34-29 önde tamamladı.

Fenerbahçe Beko ikinci devrenin başında farkı sekiz sayıya çıkardı ancak Jovic’in üçlükleri ve savunmada yaptığımız hatalar Bayern’i yeniden oyuna ortak etti. Üçüncü çeyrek 52-52 eşitlikle sona erdi. Maçtaki büyük çekişme dördüncü periyotta da devam etti. Son 13 saniyeye 66-64 geride giren sarı lacivertliler, bitime 3.4 saniye kala Sloukas’ın basketiyle skoru 66-66 yaptı ve maç uzatmaya gitti.

Fenerbahçe Beko uzatma bölümünde Ali Muhammed, Kalinic ve Datome’nin üçlükleriyle son 50 saniyeye 79-77 önde girdi. Bitime 4 saniye kala Lucic’in üçlüğüne engel olamayan temsilcimiz, son 2.7 saniyede Lauvergne’e yapılan faulle maçı kazanma şansı yakaladı. Fransız pivot faullerden birini sayıya çevirdi ve skor 80’de eşitlendi. Bayern son şutu kaçırınca ikinci uzatmaya geçildi. İkinci uzatmada basit hatalar yapan temsilcimiz karşılaşmayı 90-86 kaybetti ve 21’inci maçında 3. yenilgisini aldı.

EDİTÖR YORUMU:

Vesely’nin olmaması elbette bir bahane değil tek başına ama Çekyalı uzunun olmayışını özellikle savunmada çok aradı temsilcimiz. Caydırıcı bir blok tehditinin olmamasını Williams ve Barthel ile iyi değerlendiren Bayern, savunmada da ikili oyunlara daha kolay önlem aldı. Bunun yanında Ali Muhammed’in ilerleyen yaşına rağmen sergilediği müthiş performans alkışları toplarken, Vesely’nin yokluğunda ön plana çıkmasını beklediğimiz Lauvergne kritik anlarda yaptığı hatalarla hayal kırıklığı yarattı. Ayrıca takımın en tecrübeli isimlerinden Datome de maç sonunda acemice bir top kaybı yaptı. Tüm bunların dışında koç Obradovic’in de iki uzatmaya giden maçta yorulan beşte son bölümde ısrar etmesi ve Melih ile Guduric’e daha fazla dakika vermemesi de mağlubiyeti tetikleyen etkenlerden biriydi. Elbette bu mağlubiyet dünyanın sonu değil, Fenerbahçe Beko halen lider ve ilk 4 yarışında halen çok büyük bir avantajı var. Önemli olan bu hataların bir kez daha tekrarlanmaması ve özellikle iç saha maçlarında bir sürprize izin verilmemesi.

Öne çıkan performanslar:
Bayern Munich: Stefan Jovic (19 sayı, 4/7 3sayı, 4 ribaund, 3 asist), Derrick Williams (19 sayı, 5 ribaund), Danilo Barthel (14 sayı, 7 ribaund, 2 asist)
Fenerbahçe Beko: Ali Muhammed (23 sayı, 5/9 3sayı, 3 ribaund), Luigi Datome (13 sayı, 8 ribaund, 2 asist)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …