Güncel Haberler

Ataman: Keşke Galatasaray ve Beşiktaş da Fenerbahçe gibi yatırım yapabilmiş olsaydı

Tivibu Spor’da yayınlanan Ribaund programına konuk olan Anadolu Efes‘in tecrübeli başantrenörü Ergin Ataman soruları yanıtlarken en önemli rakibi Fenerbahçe Beko‘yu övdü, yerli oyuncuları neden bu kadar sert eleştirdiğini açıkladı ve Bahçeşehir Koleji‘nin gelecekte Avrupa kupalarından söz sahibi olabilecek bir yapılanma içinde olduğunu dile getirdi.

İşte Ataman’ın detaylı açıklamalarından kesitler:

  • BSL ve Euroleue’de farklı takımlarla oynamak bizi zorluyor. Lig her geçen hafta daha da zorlaşıyor. Yerimizden memnun değiliz çünkü lider değiliz. İlk devre Sakarya’ya hiç beklenmedik bir yenilgi alınca Fenerbahçe’nin 1 puan gerisine düştük.
  • Geçen seneden ders alınarak kadro yapılanmasını, yönetimin de fedakarlığı ile istediğimiz şekilde kurduk. Bütçemiz iyi ve biz de iyi çalıştık, bütçeyi dikkatli kullandık. Bireysel olarak ilerleyeceğine inandığımız oyuncuları aldık.
  • Euroleague’de hedeflediğimiz sıranın üzerinde dördüncüyüz ama 12 takım play-off için mücadele ediyor. Başarılarımızı sürdürmeli ve hata yapmamalıyız.
  • Kadroyu kurup, neler yapabileceklerini görünce ilk 8 olan hedefimizi revize edip daha yukarıları hayal etmeye başladık. Final Four’a kalırsak diğer adayların hepsiyle başabaş oynadığımız için elbette ümitliyiz.

Micic’i yedek guard olarak almıştık ama…

  • Micic’i 1 ve 2 numaraların yedeği olarak aldık. İyi savunmacı olduğunu bildiğimiz için Spanoulis gibi oyuncuları tutmasını planladık ama o pozitif anlamda bizi şaşırtıp çok daha fazlasını yaptı. Bir de son çeyrekleri daha iyi oynayabilse.
  • Larkin’den beklentiler çok fazla. Performansından yüzde 100 memnun olmasak da takıma katkı verdiği çok önemli maçlar var. Buraya birinci guard olarak geldi. Sezon başındaki sakatlığı vardı. Micic çok verim sağlayınca ve takımın lideri olunca tercihimizi Micic’ten yana kullandık. Larkin’den faydalanacağız ve Final Four oynayacaksak, şampiyon olacaksak onun katkısı olacak.
  • Birbuçuk ay önce menajerleri Larkin’i bir NBA takımının istediğini söyledi. Biz de Larkin’i bırakacaksak, onun yerini dolduracak bir isim önermelerini söyledik. Onlar da Teodosic’i önerdiler. mali olarak yük getirmeme şartıyla kabul ettik ama sanırım Larkin’i isteyen takım vazgeçti. bu olay bizden kaynaklanmadı. Herhangi bir oyuncu takviyesi düşünmüyoruz. Takım iyi giderken dengeyi bozmanın anlamı yok.
micic efes ile ilgili görsel sonucu

Obradovic de rekabetten keyif alıyordur

  • Obradovic’le rekabetim daha önce ben İtalya’da çalışırken başladı. Çok kez karşı karşıya geldik. Koçlar arasındaki rekabet basketbolu güzelleştirir. Obradovic Avrupa’da en fazla kupa kazanan, en kariyerli koç. Bu kadar başarılı diye geri adım atmamız söz konusu olamaz. Elimdeki her takımla rekabete girmeye çalışıyorum. Obradovic de rekabetlerden mutlaka keyif alıyordur.
  • Fenerbahçe son 4 yılda Final Four oynamış, Avrupa’nın en iyi takımı. Obradovic’in felsefesinde Fenerbahçe yönetimi iskeleti kurdu ve her sene üzerine koyarak aynı tarz basketbola, artan heyecanla Avrupa’da büyük bir yer edindi. Fenerbahçe’yi kutluyorum, keşke Galatasaray ve Beşiktaş da basketbolda Fenerbahçe gibi yatırım yapabilmiş olsaydı. Fenerbahçe Avrupa’nın en iyi basketbol kulübü. Kulüpler kendi beceriksizlikleri basketbolda maliyetlerin çok büyük olduğu edebiyatıyla gizlemeye çalışıyor.
ergin ataman obradovic ile ilgili görsel sonucu

Bahçeşehir Avrupa’da kupa kazanabilir

  • Bahçeşehir öğrencilerini getiriyor, iyi bir yönetimleri var. Birkaç yıl içinde Avrupa kupalarında şampiyonluk kazanabilir. TOFAŞ’ta çok güzel bir yapılanma var. Banvit, Özkan başkanla basketbola büyük katkılar verdi. Şehir takımlarının da bu yarışa katılması gerekir. Gerekirse 12 takım olsun ama rekabetçi bir lig olsun. Kulüplerden mutlaka sezon öncesinde teminat alınmalı.

Türk oyuncularını iyiliklerini istediğim için eleştiriyorum

  • Türk oyunculara şans verip onların yukarı çıkmasından keyif aldım. Hidayet, Mehmet Okur, Hüseyin Beşok, Sinan Güler, Göksenin Köksal’ın performanslarından hep keyif duydum. Oyuncumdan katkı alamayınca üzülüyorum. Benim için iyi oyuncu, kötü oyuncu vardır. Türk oyuncu Euroleague’de oynayacak diye birşey yok. Formayı kendileri alacak. Doğuş 2 yıldır bunu yapıyor. Ben yerlilerin iyiliğini istediğim için en ağır eleştirileri yapıyorum. Furkan, Cedi, Wilbekin iyi ama milli takımda 5-6 kişiyle Dünya Şampiyonası’nda iş yapamazsınız. Ben birikimlerimi aktarmak zorundayım, amacım oyuncuları yukarı çekmek.

Kaynak: Tivibu Spor & Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …