Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (16.Hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 16.hafta maçları ile birlikte ikinci yarıya başlamış olduk. Birbirinden keyifli maçlar izlediğimiz bu haftada favorilerin hata yapmadığını gördük. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Haftanın en çekişmeli ve en keyifli maçı kuşkusuz Bursa’da oynandı. Devre arasının en çok yaradığı takımlardan biri olan Pınar Karşıyaka güçlü rakibi TOFAŞ karşısında nefis bir performans sergiledi. Koç Çıvgın yoğun eleştirilere rağmen sahip çıktığımı takımını geliştirmeye devam ediyor ve bu maçta da başta Marei olmak üzere ne kadar kaliteli, dirençli ve bir o kadar da tehlikeli bir takım olduklarını gösterdiler. Ayrıca yeni transfer Evans da enerjisi ve ribaundlardaki etkinliği ile takıma hızlıca adapte olmuş. Belki halen play-off potasından 2 maç uzaktalar ama önümüzdeki günlerde bir seri yakalayarak, özellikle evlerindeki maçlarda etkili olarak potaya girebileceklerini düşünüyorum. 

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

DJ Shelton (Banvit): 27 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 30 verimlilik

Koç Demir’in göreve gelmesiyle birlikte verimliliği en çok artan oyuncuların başında geliyor Shelton. Çok yönlü oyunu ve forvet pozisyonunda takıma sağladığı opsiyonlarla oyunun iki alanında da Banvit’in en güvendiği isimlerden biri. Bu hafta da Büyükçekmece karşısında takımının geri dönüşündeki temel faktörlerden biriydi. Birleşik Amerikalı forvet 34 dakika parkede kalırken 7/9 2sayı, 3/5 3sayı ve 4/5 serbes atış isabet oranı ile çok verimli bir maç çıkardı ki dördü hücum ribaundu olmak üzere topladığı 11 ribaund ile de bu alanda takımının lideriydi. 

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

MVP – DJ Shelton (Banvit): 27 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 30 verimlilik
Sammy Mejia (Tofaş): 20 sayı, 6 ribaund, 7 asist, 3 topçalma, 25 verimlilik
McKenzie Moore (Banvit): 14 sayı, 10 ribaund, 8 asist, 2 topçalma, 25 verimlilik
Adrien Moerman (Anadolu Efes): 25 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 23 verimlilik
Manny Harris (Bahçeşehir Koleji): 25 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 17 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Berk Uğurlu (Pınar Karşıyaka): 12 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 2 topçalma
Birkan Batuk (Pınar Karşıyaka): 13 sayı, 5 ribaund, 2 topçalma
Göksenin Köksal (Galatasaray): 15 sayı, 2 ribaund, 4 asist
Altan Erol (Afyon Belediyespor): 10 sayı, 9 ribaund
Nusret Yıldırım (Türk Telekom): 10 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 2 topçalma

HAFTANIN KOÇU:

Her ne kadar Euroleague’de bir iddiaları kalmamış olsalar da takımın direncini arttıran ve özellikle yerli oyuncuların seviyesini bir kademe yukarı çıkarmayı başaran koç Selçuk Ernak bu hafta da takımını zorlu Gaziantep deplasmanına çok iyi şekilde hazırlamış ve maçta da takımını çok iyi şekilde. Eric gibi önemli oyuncunun cezası nedeniyle yokluğunda Oğuz’u pota altında iyi kullandı ve verim almayı da başardı. Ligin en iyi savunma yapan takımlarından birine karşı aynı dozajda sertlikle karşılık vermesini sağladı takımının. Evet Daçka bu sezon beklentilerin çok altında kaldı, hatta koç Ernak’ın gelişinden sonra da tam olarak istediği havayı yakalayamadı belki ama son haftalarda yavaş da olsa toparlanmaya başladılar ki bunda da koçun etkisi büyük.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …