Güncel Haberler

Beşiktaş Rich Liderliğinde Konuk Ettiği Oostende’yi Rahat Geçti

FIBA Şampiyonlar Ligi D grubu 13.hafta mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş SJ Akatlar’da ağırladığı Belçika ekibi Oostende‘yi Rich’in etkili oyunu eşliğinde 80-71 yenerek play-off yolunda çok önemli bir adım atmış oldu. Bu sonuçla birlikte Beşiktaş , gruptaki 8. galibiyetini elde ederken Oostende ise 7 galibiyette kaldı.

Temsilcimiz maça hücumda tutuk başlarken ilk çeyreği de 13-18 geride kapattı. İkinci çeyrekle birlikte Rich devreye girip yay gerisinden üst üste isabetler bulmaya başlayınca siyah beyazlılar öne geçti ve ilk yarının ardından da soyunma odasına 40-39 önde gittiler. İkinci yarıda benchi daha az kullanarak ana rotasyonunu daha fazla ön plana süren koç Ivanovic bunun da verimini almaya başladı. Rich atmaya devam ederken Buva da pota altını domine etmeye, üretime katkı vermeye başlayınca Beşiktaş farkı çift hanelere çıkardı ve final çeyreğine 70-59 önde girdi. Oostende son çeyrekte geri dönüş sinyalleri verse de temsilcimiz rakibin daha fazla yaklaşmasına izin vermedi ve maçtan 80-71’lik galibiyetle ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Koç Ivanovic’in sisteminin artık oturmaya başladığı Beşiktaş’ta işler yolunda. Özellikle Rich ile Pressey’nin forma gitmeleri ve Buva’yı artık tek skor opsiyonu olarak yalnız bırakmıyor olmaları ellerini çok rahatlatıyor. Savunmada zaten disiplinli v agresif bir takım olan Beşiktaş, özellikle Rich’in gününde olduğu maçlarda sadece savunma odaklı sayılarla değil, onun yaratıcılığı ile de skor bulduğu için artık 80 sayılara daha rahat ulaşmaya başladı. Bu alınan galibiyetle beraber Şampiyonlar Ligi’de play-off yolunda da önemli bir adım atan Beşiktaş için istikrarsız ve dengesiz başlayan sezon rayına oturmaya başladı.

Öne çıkan performanslar:
Beşiktaş SJ: Jason Rich (24 sayı, 6/8 3sayı, 5 ribaund, 2 asist), Ivan Buva (23 sayı, 7 ribaund, 4 asist, 2 topçalma)
Oostende: Nemanja Djurisic (20 sayı, 4 ribaund, 2 asist), TJ Williams (12 sayı, 5 ribaund, 3 asist)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …