Güncel Haberler

Milano James’in Etkili Oyunuyla Zalgiris’i Yendi

Turkish Airlines Euroleague 20.hafta mücadelesinde Olimpia Milano İtalya’da konuk ettiği Zalgiris Kaunas‘ı 80-70 yenmeyi başardı. Bu sonuçla play-off yolunda önemli bir hamle yapmış olan Milano, Milano, içeride 5-5 toplamda 9-11 olurken Zalgiris ise dışarıda 4-5 toplamda 8-12 oldu.

Zalgiris son haftalarda olduğu gibi kötü bir hücum performansı sergiledi ve ritmlerini bulamadıkları maçlarda skor üretiminde zorlandılar. Milano ise rakibinin kısır performansını geçiş hücumları ve yüzdeli üçlüklerle cezalandırarak ilk çeyreği 21-13 önde kapattı. İkinci çeyrekle beraber Zalgiris pota altını kullanmayı hatırlayınca tempoyu düşürüp farkı da kapamaya başladı. Soyunma odasına Milano’nun 34-30’luk üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıda oyunun kontrolü yine Zalgiris’deydi. Koç Jasikevicius’un öğrencileri tempoyu düşürüp oyunu yarı saha basketboluna çevirince farkı da arıtmaya devam etti ve son çeyreğe Milano’nun 52-50 üstünlüğü ile gidildi. Final çeyreğinde tempoyu tekrar istediği gibi yükselten ve geçiş hücumları artı hızlı hücumlarla rahat sayılar üreten Milano, farkı çift hanelere çıkararak maçtan 80-70’lik skorla galip ayrılmayı başardı.

Öne çıkan performanslar;
Olimpia Milano: Mike James (20 sayı, 3/8 3sayı, 4 ribaund, 9 asist, 4 topçalma), Vladimir Micov (17 sayı, 6 ribaund, 3 asist), Dairis Bertans (17 sayı, 4/9 3sayı)
Zalgiris Kaunas: Nate Wolters (17 sayı, 5 ribaund, 5 asist), Paulius Jankunas (14 sayı, 4 ribaund), Brandon Davies (13 sayı, 7 ribaund)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …