Güncel Haberler

Maccabi Caloiaro Liderliğinde Panathinaikos’a Geçit Vermedi

Turkish Airlines Euroleague 20.haftasında Maccabi Tel Aviv İsrail’de konuk ettiği Panathinaikos‘u 84-75 geçmeyi başardı. Galibiyet serisini 4 maça çıkaran Maccabi, içeride 6-4 toplamda 9-11 oldu ve playoff için önemli bir adım attı. Son 3 maçını kaybeden Panathinaikos ise dışarıda 1-9 toplamda 8-12 oldu.

Maçın ilk bölümünde ipleri eline alan Panathinaikos, Nick Calathes’in önderliğinde çeyreği 17-16 üstün tamamlamayı başardı. Tyus’un kenardan getirdiği enerjiyle her iki pota altında da net bir üstünlük sağlayan ev sahibi Maccabi, hücumda ritmini buldu ve öne geçti, soyunma odasına da ev sahibinin 40-35 üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıya hücumda etkili başlayan Maccabi, farkı çift hanelere kadar çıkarmayı başarmış olsa da Panathinaikos, Lekavicius’un ekstra performansı ile farkı azalttı ve son çeyreğe 8 sayı farkla (62-54) geride girdi. Son çeyreğin ilk bölümünde takımlar karşılıklı olarak skor bulmakta zorlandı ve temponun düşmesinden fayfalanan taraf Panathinaikos oldu. Papapetrou ile farkı 3 sayıya kadar düşüren Yeşiller maça ortak oldu. Maccabi’de ise takımın imdadına Caloiaro yetişti. Amerikalı forvet ekstra bir performans sergileyerek takımına nefes aldırdı ve farkın tekrar açılmasını sağladı. İsrail temsilcisi maçtan 9 sayı farkla galip ayrılmayı başardı.

Öne çıkan performanslar;
Maccabi Tel Aviv: Angelo Caloiaro (20 sayı, 2/4 3sayı, 11 ribaund, 2 asist), Scottie Wilbekin (13 sayı, 3/8 3sayı, 3 ribaund)
Panathinaikos: Nick Calathes (14 sayı, 3 ribaund, 10 asist), Matt Lojeski (14 sayı, 4 ribaund)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …