Güncel Haberler

MAÇ ÖNÜ / Daçka’nın Konuğu Kirolbet Baskonia

Turkish Airlines EuroLeague 20.Haftasında temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen 25 Ocak Cuma günü saat 20:15’te Volkswagen Arena’da Kirolbet Baskonia Vitoria-Gasteiz’i konuk ediyor. Maç beIN Sports 3 kanalından canlı yayınlanacak.

İki takım bu sezon EuroLeague’de ikinci, EuroLeague tarihinde ise dördüncü defa karşılaşacak. Bu karşılaşmaların 2’sini deplasman ekibi kazanırken diğer maçı da Daçka’mız kazandı. 2018-2019 sezonunun ilk mücadelesinde temsilcimiz deplasmanda İspanyol temsilcisine 82-56 mağlup oldu.

Darüşşafaka Tekfen’in kadrosundaki 15 aktif oyuncudan 14’ü sezon içinde en az bir kere ilk 5’te yer aldı.

Genç forvet Berk Demir, 2016-2017 sezonunda Anadolu Efes forması giyerken Baskonia koçu Velimir Perasovic tarafından çalıştırılan takımda yer alıyordu.

Berk Demir, Emircan Koşut ve Jon Diebler, 2015-2016 sezonunda Anadolu Efes forması giyerken Baskonia oyun kurucusu Jayson Granger ile takım arkadaşıydılar.

Şutör guard Jon Diebler, EuroLeague’de çıktığı son 20 maçın 19’unda en az 1 üçlük kaydetti.

Atletik forvet Jeremy Evans, EuroLeague’de çıktığı son 17 maçın 16’sında en az 1 blok kaydetti. Ayrıca Jeremy Evans EuroLeague genelinde maç başına 1.2 blok ile 2.sırada yer alıyor.

Şutör guard Jon Diebler, EuroLeague tarihinde üçlük yüzdesi kategorisinde %48.8 ile 5.sırada yer almaktadır. Jon Diebler, aktif oyuncular arasında ise 1.sıradadır.

Nijeryalı pivot Micheal Eric maç başına 2.6 hücum ribaunduyla EuroLeague’de 4.sırada bulunuyor. Jeremy Evans ise 2.1 hücum ribaunduyla Micheal’ın hemen arkasından 5.sırada bulunuyor.

Temsilcimizin şu ana kadarki en skorer oyuncusu maç başına 11.7 sayıyla Micheal Eric olurken Baskonia’nın en skorer ismi şu anda sakat olan ama sakatlanmadan önce maç başına 12.7 sayı ile oynayan Tornike Shengeila.

*** Bilgiler Darüşşafaka’nın resmi sitesinden alınmıştır.***

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …