Güncel Haberler

Darüşşafaka Tekfen’den Baskonia’ya Soğuk Duş!

Turkish Airlines Euroleague 20.hafta mücadelesinde temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen VW Arena’da konuk ettiği Baskonia‘yı sürpriz bir sonuçla 80-75 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuça temsilcimiz 4 maçlık mağlubiyet serisini de sonlandırmış oldu. Final Four’un ev sahibi olan Baskonia ise bu sonuçla play-off yarışında ciddi bir yara aldı.

Maça iyi başlayan temsilcimiz, ilk 2 dakika tamamlanırken 8-2’lik skorla üstün olan taraftı. Fakat Baskonia’nın molası sonrası skor 8-11’e geldi. Kalan bölümünde Janning ve Vildoza ile etkili olan konuk ekip, ilk çeyreği 21-29 önde tamamladı. İkinci çeyreğin başında Oğuz’u etkili kullanan temsilcimiz, ilk 5 dakikayı 34-37’lik skorla geçti. Kalan bölümde konuk ekip, farkı tekrar 7 sayıya çıkarsa da son bölümde Douglas ile etkili olan Darüşşafaka, ilk yarıyı 45-47’lik skorla kapattı.

Üçüncü çeyreğe de iyi başlayan taraf temsilcimiz oldu. 3 dakika kala 58-54 ile üstün olan taraf Daçka’ydı. Baskonia, 60-61 ile öne geçse de Darüşşafaka Tekfen, Douglas’ın üçlüğüyle üçüncü çeyreği 63-61 önde tamamladı. Son çeyreğe de Douglas’ın sayılarıyla başlayan temsilcimiz skoru 67-61’e getirdi. İlk 5 dakikalık bölümü de temsilcimiz, 73-68 önde geçti. Bitime 4 dakika kala da Darüşşafaka, skoru 75-68’e getirdi. Temsilcimiz, son 2 dakikalık bölüme de 78-70 önde girmeyi başardı. Kalan bölümde Baskonia, farkı 3 sayıya kadar indirse de hata yapmayan temsilcimiz karşılaşmadan 80-75 galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Evans, McCallum ve Brown gibi 3 önemli silahından yoksun olan Daçka’nın son haftalarda toparlanmaya başlayan ve play-off için iddiasını sürdüren bu kadar ciddi bir rakip karşısında gösterdiği direnç, sergilediği basketbol elbette alkışları haketti. Ancak bunun yanında Baskonia’nın sergilediği kötü hatta berbat basketbolu da unutmamak lazım. Sanki hedefi olan Daçka’ymış gibi oynadı İspanyol ekibi. Koç Ernak’ın öğrencileri bundan sonra tek hedef olan BSL’ye konsantre olmuş durumdalar. Bu nedenle de artık Euroleague maçlarında çok rahat oynuyorlar ki bunun da etkisiyle sürpriz skorlara imza atabiliyorlar, bu akşam da benzer bir senaryoyu izledik.

Öne çıkan performanslar;
Darüşşafaka Tekfen: Toney Douglas (21 sayı, 4/8 3sayı, 6 ribaund, 5 asist, 5 topçalma), Michael Eric (18 sayı, 5 ribaund, 2 topçalma, 2 blok)
Kirolbet Baskonia: Matt Janning (18 sayı, 3 ribaund, 3 asist), Johannes Voigtmann (14 sayı, 11 ribaund, 2 asist)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …