Güncel Haberler

Anadolu Efes, Madrid Deplasmanında Son Çeyrekte Yıkıldı

Turkish Airlines Euroleague 20. hafta maçında İspanya’nın Real Madrid takımı ile deplasmanda mücadele eden Anadolu Efes karşılaşmadan 84-92 mağlup ayrıldı. Wizink Center’da oynanan karşılaşmanın ilk yarısı ise 42-42 eşitlik ile sona erdi.

Karşılaşmaya Doğuş, Micic, Simon, Moerman ve Dunston beşi ile çıkan Anadolu Efes, ilk isabetini Simon’un elinden buldu. Micic’in beş sayısının ardından Simon’un üçlüğü ve Pleiss’ın pota altı isabeti ile temsilcimiz 4:30’da 12-7’lik skoru yakaladı. Yedinci dakikayı Simon’un basketi ile 14-11 önde geçen temsilcimizde Pleiss ve Beaubois’dan gelen isabetler ile sekizinci dakikada skor 19-14’e geldi. Micic’in isabeti ile lacivert beyazlılar 21-17’lik skoru yakalarken, son dakika içinde rakibin sayılarının ardından ilk 10 dakika 21-21 eşitlik ile sona erdi. İkinci çeyrekte Motum ve Anderson oyuna dahil olurken, temsilcimizin ilk basketi Micic ile üç sayı çizgisinin gerisinden geldi: 24-21. Pleiss’ın basketi ile 11. dakika Anadolu Efes’in 26-11 üstünlüğü ile geçildikten sonra yedi sayılık katkı veren Motum, 14:30’da skoru 33-28’e getirdi. Temsilcimizin 35. sayısı Pleis’tan gelirken, Micic’in üçlüğü ve Beaubois’nın turnikesi ile 19. dakika 40-40 eşitlik ile geçildi. Devrenin son dakikası içinde rakip takımın basketinin ardından Micic’in pota altı isabeti ilk yarının skorunu belirledi: 42-42.

İkinci yarıya temsilcimiz Dunston ile faul çizgisinde iki isabet bularak başlarken, 23:30’da skor 44-51’e gelince coach Ataman mola aldı. Mola dönüşünde Dunston, Micic ve Moerman ile 7-0’lık seri bulan temsilcimiz, 25. dakikada skora denge getirdi: 51-51. Micic ve Simon ikilisinin sayıları ile 27. dakika 57-57 eşitlik ile geçildikten sonra oyuna giren Pleiss, 28. dakikada temsilcimizi öne geçirdi: 59-57. Kalan bölümde Moerman ile bir basket bulan lacivert beyazlılar üçüncü çeyreği 61-64 geride tamamladı. Final periyoduna Pleiss’ın beş sayısı ile başlayan temsilcimiz, 31:30’da skoru 66-70’e getirdi. Beaubois’nın üçlüğü ile 32. dakikada fark bir sayıya inince ev sahibi ekibin molası geldi: 69-70. Mola sonrasında Larkin’den gelen üçlük ile 33. dakika skora yeniden denge geldi: 72-72. 36. dakikada temsilcimiz 72-81 geri düştükten sonra Motum ile dört ve Larkin ile iki sayı üreten Anadolu Efes, maçın son 2:45 dakikasında skoru 78-83’e getirdi. Dunston’dan faul çizgisinde gelen tek isabet ile son 2:20’de farkı dört sayıya indiren temsilcimiz, Motum’un basketi ile son 1:40’ta skoru 81-86’ya getirdi. Kalan süre içinde lacivert beyazlılar Larkin ile üç sayı bulsa da karşılaşmadan 84-92 mağlup ayrıldı.

Öne çıkan performanslar:
Real Madrid: Anthony Randolph (24 sayı, 5/6 3sayı, 6 ribaund), Sergio Llull (19 sayı, 3/12 3sayı, 8 ribaund, 5 asist, 2 topçalma)
Anadolu Efes: Vasilije Micic (21 sayı, 3/8 3sayı, 5 asist, 2 topçalma), Tibor Pleiss (15 sayı, 4 ribaund)

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko ile birlikte şuanda Euroleague’in en formda takımlarından biri olan Real Madrid’e karşı deplasmanda çok iyi direnç gösterdi maç genelinde. Hücumda istediğini Micic ile alan koç Ataman’ın öğrencilerinden yine temel problem savunmaydı. Llull üzerinde maç boyunca gerekli baskıyı kuramamalarının yanı sıra 4 numaradaki savunma zaaflarının da Randolph ile çok iyi işlenmesi temsilcimizin savunmada direncini korumasını engelledi. Pota altında da rakibin güçlü rotasyonuna karşı Pleiss neredeyse tek kaldı, Dunston ile Moerman kötü, verimsiz bir akşam geçirdiler. Anadolu Efes ise bu mağlubiyet her ne olursa olsun ilerisi için önemli bir ders niteliğinde. Artık üst seviye takımları yenebilmeleri için savunmaya daha fazla önem vermeleri gerektiğini takım olarak kabul etmeliler…

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …