Güncel Haberler

5X5: 5 Büyük Ligde Haftanın En Değerli Oyuncuları – 25.01.19

Sizlerle birlikte geride bıraktığımız hafta Avrupa’daki 5 önemli ligin (İspanya Liga Endesa, VTB Lig, Almanya easyCredit BBL, Fransa Jeep Elite Pro A, İtalya Lega Basket Serie A) haftalık MVP performanslarına göz atacağız. Keyifli okumalar dilerim.

VLADIMIR BRODZIANSKY (F / OBRADOIRO)

1994 doğumlu Slovak uzun adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Bu hafta da takımının Unicaja Malaga gibi güçlü bir takımı 89-86 yenebilmesini sağlayan temel faktördü. 30 dakika parkede kalan Brodziansky, 8/12 2sayı ve 3/4 serbest atış isabet oranıyla 19 sayı üretirken 7 ribaund, 1 asist, 1 topçalmayı da istatistiklerine ekleyerek 25 verimlilik puanına ulaştı. Koç Fernandez’in en güvendiği isimlerden biri olan genç uzun şimdiden Eurocup takımlarının dikkatini çekmeye başladı bile. Yaz döneminde Obradoiro’nun ve onun adını sıkça duyacağımızdan eminim.

JALEN REYNOLDS (C / ZENIT)

1992 doğumlu olan Birleşik Amerikalı uzun Jalen Reynolds, bu sezon gerek Eurocup sahnesinde gerekse VTB’de ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu sergilemeye devam ediyor. Önümüzdeki sezon onu bir Euroleague takımınında görmememiz için hiçbir sebep yok. Ribaundlardaki etkinliği, atletizmi, çabuk ayakları ve patlayıcılığı ile her eve lazım bir uzun. Son olarak takımının CSKA Moskova’yı devirdiği maçta da karşılaşmanın yıldızıydı. 9/10 2sayı ve 3/4 serbest atış isabet oranı ile 21 sayı üreten Reynolds, 8 ribaund, 4 asist, 1 topçalma, 1 blok istatistikleriyle de 31 verimlilik puanına ulaşarak VTB’de haftanın oyuncusu oldu.

KENDALL ANTHONY (G / GRAVELINES)

1993 doğumlu olan 1.73 boyundaki ele avuca sığmayan oyun kurucu yeni geldiği takımına hızlıca adapte olmuş durumda. 2015-16 sezonunda ülkemizde TBL takımlarından Gelişim Koleji forması da giymiş olan Birleşik Amerikalı oyuncu son maçta Gravelines’ın galibiyetindeki temel faktördü. 32 dakika parkede kalan Anthony, 7/9 2sayı, 3/4 3sayı, 4/4 serbest atış isabet oranı ile 27 sayı üretirken yanına 3 ribaund ile 9 asist de ekleyerek tam 36 verimlilik puanına ulaştı ve Pro A’da haftanın oyuncusu ödülünü de fazlasıyla haketti.

JOHN BRYANT (C / GIESSEN)

Birleşik Amerikalı dev uzun bitti dediği kariyerini Giessen’de yeniden canlandırmayı başardı. 1987 doğumlu 2.11 boyundaki tecrübeli pivot bir kez daha takımını galibiyete taşımayı başardı geçtiğimiz hafta. 38 dakika parkede kalırken 13/17 2sayı, 1/1 3sayı ve 4/6 serbest atış isabet oranı ile tam 33 sayı üretirken yanına 8 ribaund ile 11 asist gibi bir uzuna göre çok olan özel istatistikleri de ekleyerek 41 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla Almanya easyCredit BBL’de haftanın oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

ADRIAN BANKS (G / BRINDISI)

1986 doğumlu olan tecrübeli guard bu sezon Brindisi’nin Serie A’da sergilediği flaş performansın temel yapı taşlarından biri oldu. Takımının son olarak güçlü şampiyonluk adayı, Euroleague temsilcisi, Olimpia Milano’yu 101-92 yendiği maçta da sahanın yıldızıydı. Mike James ve Curtis Jerrells gibi tecrübeli yıldızların karşısında çok iyi iş çıkardı. 33 dakika parkede kalan Banks, 2/5 3sayı, 7/9 2sayı, 5/6 serbest atış isabet oranı ile 25 sayı üretirken 5 ribaund, 4 asist istatistikleri ile beraber 30 verimlilik puanına ulaşarak Serie A’da haftanın en değerli oyuncusu ödülünü fazlasıyla hakketti. 

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, McGee’nin Son Saniye Üçlüğüyle Yıkıldı!

Fransa Betclic ELITE Pro A 27. hafta mücadelesinde LDLC Asvel Villeurbanne konuk olduğu Strasbourg karşısında …