Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Lİg’de Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (15.Hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 15.hafta maçları ile birlikte ilk yarıda tamamlanmış oldu. Böylelikle Türkiye Kupası’nda yer alacak takımlar da yani ilk 8 sırada yer alan takımlar da bu hafta maçları ile netleşmiş oldu. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Banvit sezona beklentilerin çok altında, kulüp tarihine ve kalitesine yakışmayan bir sezon başlangıcı yapmıştı. Ancak kadroda yapılan doğru kan değişiklikleri ve koç Demir’in göreve gelmesiyle kendi kimliklerine yeniden kavuşmayı başardılar. Fenerbahçe Beko gibi bir Euroleague devini Bandırma’dan eli boş gönderdikten sonra bu kez de Ankara’da konuk oldukları ligimizin en formda takımlarından biri olan Türk Telekom‘u, baştan sona üstün oynadıkları ve özellikle savunmada adeta rakibe nefes aldırmadıkları bir mücadele sonunda tam 21 sayı farkla yenmeyi başardılar. 

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Manny Harris (Bahçeşehir Koleji) : 26 sayı, 12 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik

Bahçeşehir Koleji Babb’dan yeterli katkıyı alamadığı için erken davrandı ve hızlıca Harris hamlesini yaptı. Geçtiğimiz sezon AEK ile Şampiyonlar Ligi’nde zirveye ulaşmış olan ve ligimizi çok iyi tanıyan bir oyuncu olan Harris, ilk maçından bugüne kadar hızlıca adaptasyon sürecini tamamladı ve son maçta İBB karşısında hem de Colom’un yokluğunda takımını sırtladı galibiyete taşıdı. 38 dakika parkede kalan tecrübeli skorer 7/15 2sayı, 1/4 3sayı, 9/9 serbest atış isabet oranı ile 26 sayı gönderirken yanına da 12 ribaund ekleyerek bu haftanın yıldızı oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

MVP – Manny Harris (Bahçeşehir Koleji) : 26 sayı, 12 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik
Kenny Hayes (Arel Üniversitesi Büyükçekmece): 35 sayı, 15/15 serbest atış, 2 asist, 25 verimlilik
Metecan Birsen (Anadolu Efes): 18 sayı, 4 ribaund, 2 topçalma, 22 verimlilik
Gary Neal (Banvit): 18 sayı, 3/4 3sayı, 7 ribaund, 22 verimlilik
Tonye Jekiri (Gaziantep): 17 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 25 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Tolga Geçim (Banvit): 13 sayı, 6 asist, 15 verimlilik
Metecan Birsen (Anadolu Efes): 18 sayı, 4 ribaund, 2 topçalma, 22 verimlilik
Sertaç Şanlı (Anadolu Efes): 14 sayı, 8 ribaund, 16 verimlilik
Egehan Arna (Fenerbahçe Beko): 14 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 5 topçalma, 17 verimlilik
Semih Erden (İstanbul BBSK): 20 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 2 topçalma, 21 verimlilik

HAFTANIN KOÇU:

Arel Üniversitesi Büyükçekmece için halen play-off şansı devam ediyor olsa da onlar için kısa vadedeki hedef alt sıralardan uzak durmaktı. Aslında son haftalarda da istikrarsız performanslar sergiliyorlardı. İlk yarının son haftasında karşılarında Türkiye Kupası’na katılabilmek adına mutlak galibiyet arayan ve koç Ernak yönetiminde de yavaş da olsa toparlanma sürecine girmiş bir Darüşşafaka Tekfen vardı. Ancak koç Serhat Şehit‘in yaptığı doğru hazırlıklar ve tespitler ışığında rakibin kısa rotasyonundaki problemlerini Hayes ile çok iyi işleyen, herkesin Williams ile pota altından beklediği etkiyi buradan yaparak ters köşe yapan Büyükçekmece, maçtan 76-69 ile galibiyet çıkararak rakibinin de Türkiye Kupası hayallerine son vermiş oldu. Bir kez daha koç Şehit takımını hazırlaması, motive etmesi ve rakip analizi konusunda bana göre sınıfı geçti, alkışları fazlasıyla hakediyor.

HAFTANIN KAYBEDEN PERFORMANSI:

Jeremy Evans (Darüşşafaka Tekfen): 14 sayı, 18 ribaund, 5 asist, 4 blok, 35 verimlilik

Daçka’nın NBA patentli atletik forveti Türkiye Kupası bileti için çok kritik olan Büyükçekmece maçında takımı adına elinden geleni ve neredeyse istatistik kağıdının her noktasını doldurarak net bir MVP performansı sergiledi. Ancak tek başına bu performansı yeterli olmadı. Spektaküler smaçları, savunmadaki agresif ve diri performansı ile her eve lazım bir uzun Evans. Umarım ilerleyen maçlarda Daçka takım olarak daha fazla destekler. Onu parkede izlemek gerçekten büyük hedef. 

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …