Güncel Haberler

Tofaş Konuk Ettiği Beşiktaş’ı 10 Sayı Farkla Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ilk yarı son haftasında Tofaş Bursa’da ağırladığı Beşiktaş Sompo Japan‘ı 89-79’luk skorla yenmeyi başardı.

Beşiktaş ön alandaki etkili baskısı ile Tofaş’ın kısalarının devreye engel oldu maçın ilk bölümünde. Tofaş bu baskıya karşı aslında çok net pozisyonlar da buldu yay gerisinden ancak çember dövdüler. Beşiktaş ise Buva ile pota altında etkili olmaya başladı. Mejia’yı devreye sokarak onun organizasyonları ile skor üretimine başlayan Tofaş, ilk çeyreği de 16-17 önde geride kapattı. İkinci çeyrekle beraber koç Ene kenardan Barış, Muhsin, Yiğit hamlelerini yaparak maçın seyrini değiştidi. Savunmada vidaları sıktı Tofaş, tam 4 dakika boyunca Beşiktaş’a sayı izni vermediler. Ardından da üst üste üçlüklerle 12-0’lık seri yakaladılar. Beşiktaş ise Gibson ile geri dönerken sonrasında da farkı tek haneler indirdi siyah beyazlılar. Ancak Tofaş bir kez daha hamle yaparak 14-2’lik bir seri yakaladı ve devreye 47-29 önde girdi.

İkinci yarıda soyunma odasından savunmada vidaları sıkarak dönen Beşiktaş, 7-0’lık seriyle farkı kapatmaya başladı. Tofaş seriyi kırsa da Beşiktaş tam gaz devam ederek farkı 8 sayıya kadar indirdi. Ancak sahneye çıkan Garrett, bireysel yeteneği ile bulduğu basketlerle Tofaş’ın farkı tekrar çift hanelere çıkarmasını sağladı. Takım da ona savunma kaynaklı sayılarla destek verince koç Ene’nin öğrencileri son çeyreğe 15 sayı önde girdiler. Beşiktaş son çeyreğin başında da pes etmedi ve son bir hamle yaparak farkı tek hanelere, hatta 5 sayıya kadar indirdiler. Özellikle savunmada çalınan toplarla buldukları hızlı hücum sayıları ile etkili oldular. Ancak son anlarda Tofaş’da yine Garrett sahneye çıktığı ve bulduğu basketlerle takımını rahatlattı ve 10 sayılık farkla Tofaş galibiyeti ile tamamlandı maç.

Öne çıkan performanslar;
Tofaş: Sammy Mejia (16 sayı, 3 ribaund, 3 asist), Diante Garrett (16 sayı, 4 ribaund, 8 asist), Frank Elegar (14 sayı, 4 ribaund, 2 asist)
Beşiktaş SJ: Phil Pressey (20 sayı, 6/8 3sayı, 2 ribaund, 5 asist), Jason Rich (13 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 2 topçalma), Kyle Gibson (15 sayı, 3 ribaund, 3 asist)

Editör Yorumu:

Tofaş maça sıkıntılı başladı, özellikle 3 sayılık atışlar konusunda ciddi. Sonrasında Mejia’nın devreye girmesi ve daha da önemlisi kenardan gelen Muhsin, Barış, Yiğit üçlüsünün parkeye yansıttığı enerji ev sahibinin bir adım öne geçmesini sağladı. Beşiktaş, Pressey’nin ekstra oyunu ve Gibson’ın kritik üçlükleri ile oyunda kalmayı başardı. Özellikle ikinci yarıda takımlar karşılıklı olarak birbirlerine 5-6 farklı seriler yakalayarak maça tutundular. Ancak son bölümde geniş rotasyonunun avantajıyla daha diri kalan ev sahibi Beşiktaş’ı İstanbul’a eli boış gönderdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …