Güncel Haberler

Banvit Formda Türk Telekom’u Ankara’da Farklı Yendi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 15. haftasında Banvit, deplasmanda Türk Telekom’u 87-66 yendi.

Karşılaşmaya hem hücumda hem de savunmada iyi başlayan Banvit, Perez, Shelton, Neal ve Ragıp Berke Atar ile sayılar bularak 5. dakikada 10 sayılık (1-11) fark yakaladı. Rakibinin üst üste hücumlardan boş dönmesini Shelton ve Tolga Geçim ile iyi değerlendiren Bandırma temsilcisi, farkı daha da açtı ve ilk çeyreği 27-10 önde tamamladı. İkinci çeyreğe 3 sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzde yakalayarak giren Banvit, Tolga Geçim ve Rıdvan Öncel’in basketleriyle 12. dakikada farkı 20 sayıya çıkardı: 13-33. Stimac ile pota altından, Ender Arslan ve Redding ile dış atışlardan skor üreten Türk Telekom, 18. dakikada farkı 13 sayıya (28-41) indirdi. Türk Telekom’un top kayıplarını Neal ve Shelton ile sayıya çeviren Banvit, soyunma odasına 50-30 üstün gitti.

Karşılıklı basketlerle başlayan 3. çeyreğe Shelton ile boyalı alandan skor bulan Banvit, üstünlüğünü sürdürdü ve 25. dakikayı 58-36 önde geçti. Yanlış şut tercihleri yapan başkent ekibi karşısında Shelton ve Neal ile etkili olan Banvit, farkı giderek açtı ve çeyreği 31 sayı farkla 72-41 önde bitirdi. Final çeyreğine hücumda daha istekli başlayan Türk Telekom, özellikle Stimac’ın sayılarıyla 12-3’lük seri buldu ve 34. dakikada farkı 22 sayıya (53-75) düşürdü. Kalan sürede farkı kapatmak için acele atışlar deneyen Türk Telekom karşısında Shelton ile skor bulmaya devam eden Banvit, karşılaşmadan 87-66 galip ayrıldı.

Öne çıkan performanlar;
Türk Telekom: Vladimir Stimac (22 sayı, 15 ribaund, 2 asist), Reggie Redding (14 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 2 topçalma), Sylven Landesberg (10 sayı, 4 ribaund)
Banvit: D.J. Shelton (20 sayı, 10 ribaund), Garry Neal (18 sayı, 7 ribaund), Tolga Geçin (13 sayı, 6 asist) 

Editör Yorumu:

Banvit, geçen hafta Fenerbahçe Beko karşısında aldığı galibiyetten sonra Şampiyonlar Ligi’nde de kazanarak koç Demir ile önemli bir çıkışa geçti. Ancak bu kez deplasmanda son haftaların en formda takımı Türk Telekom vardı. Maça müthiş başladılar, özellikle savunmada ortaya koydukları agresiflik gerçekten alkışları haketti. Ancak yine de Türk Telekom’un bu kadar formsuz bu kadar yorgun bu kadar isteksiz görünmesi de hayli “ilginçti.” Banvit’in son 2 transferi Shelton ve Neal’in devreye girmeleri de Banvit’in kalan maçları için olumlu işaretlerdi. Sebebi ne olursa olsun bu deplasmanda kazanmaları ile önümüzdeki maçlar için biz de buradayız, kolay lokma değiliz mesajı verdiler tekrar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …