Güncel Haberler

Maccabi Son Çeyrekte Buducnost Engelini Geçti

Turkish Airlines Euroleague 17.maç gününde Maccabi Tel Aviv Menora Mivtachim Arena’da konuk ettiği Buducnost‘u son çeyrekteki etkili performansıyla 81-76 yenmeyi başardı. Bu sonuçla Maccabi kendi sahasındaki galibiyet serisini 3 maça çıkarırken galibiyet oranını toplamda 6-11 yaptı. Buducnost ise deplasmandaki mağlubiyet serisinin 9 maça çıkmasına engel olamazken toplamda 3-14 galibiyet oranında kaldı.

Karadağ temsilcisinin yıldız guardı Norris Cole eski takımına karşı harika bir performans sergileyerek takımının uzun bir süre maçı önde götürmesini sağlasa da son çeyrekte milli oyuncumuz Scottie Wilekin sahneye çıktı ve maçın seyrini takımı adına değiştirdi.

Buducnost Cole liderliğinde maça müthiş bir giriş yaptı ve savunmada da sertliğini koruyarak ilk çeyreği 18-12 önde geçmeyi başardı. İkinci çeyrekte Maccabi dış atışlarla maça tutunsa da Buducnost kısalarını durduramayınca devreye de misafir takımın 37-34 üstünlüğü ile girildi. İkinci yarıya da etkili başlayan taraf Buducnost oldu ve farkı tekrar açmaya başladılar. Ancak kenardan gelen DiBartolomeo, Maccabi adına geri dönüşü başlatan isim oldu ve son çeyreğe Buducnost’un sadece 1 sayı üstünlüğü (60-59) ile girildi. Maçın final çeyreğinde Maccabi’nin agresif savunmasını izledik. Rakibini durduran ev sahibi, sahneye çıkan Wilbekin’in üçlükleri ile de öne geçmeyi başardı, farkı 9 sayıya çıkardı. Son bölümde Buducnost tekrar bir seri yakalayarak maça ortak olsa da maç sonunu daha iyi oynayan Maccabi çok zorlandığı maçtan galibiyet çıkarmayı bildi.

Öne çıkan performanslar:
Maccabi Tel Aviv: Scottie Wilbekin (16 sayı, 2/5 3sayı, 2 asist, 2 topçalma, 16 verimlilik), Tarick Black (12 sayı, 7 ribaund, 19 verimlilik), DeAndre Kane (11 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 3 topçalma, 15 verimlilik)
Buducnost: Norris Cole (25 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 27 verimlilik), Goga Bitadze (8 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 2 blok, 15 verimlilik)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …