Güncel Haberler

Real Madrid, Gran Canaria’yı son Çeyrekte Geçebildi

Turkish Airlines Euroleague 17.hafta mücadelesinde Real Madrid konuk olduğu Gran Canaria‘yı son çeyrekteki etkili oyunuyla 75-67 yenerek “soğuk duştan” kurtulmayı başardı. Bu sonuçla Real Madrid 14.galibiyetine ulaşırken Gran Canaria ise 6 galibiyette kaldı.

Savunmaların ön planda olduğu ve düşük tempoda başlayan maçta ilk çeyrek Real Madrid’in 16-15 üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrekte ise ev sahibi Gran Canaria vites yükseltti ve 19 sayı bulduğu çeyrekte sadece 11 sayı yiyerek soyunma odasına 34-27 önde girmeyi başardı. 

İkinci yarının ilk bölümünde takımlar beklenen yüksek tempo basketbolunu ortaya koydular, adeta savunmaların unutulduğu 3.çeyrekte tam 47 sayı izledik ve son çeyreğe yine ev sahibinin üstünlüğü ile, 56-52’lik skorla girildi. Karşılaşmanın final çeyreğinde Real Madrid, Gran Canaria’nın kendisine 2.çeyrekte uyguladığı tarifenin bir benzerini uyguladı, ev sahibini 11 sayıda tutarak tam 23 sayı buldular ve farkı hızlıca kapatıp öne geçerek beklenenden çok daha fazla zorlandıkları bu deplasmanda 75-67’lik skorla galibiyet çıkarmayı başardılar.

Öne çıkan performanslar;
Gran Canaria: Albert Oliver (12 sayı, 4 asist, 3 topçalma, 16 verimlilik), Elius Baez (12 sayı, 7 ribaund, 10 verimlilik), Oriol Pauli (11 sayı, 11 verimlilik)
Real Madrid: Sergio Llull (16 sayı, 3/7 3sayı, 4 asist, 18 verimlilik), Gustavo Ayon (10 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 14 verimlilik), Anthony Randolph (10 sayı, 2/3 3sayı, 2 ribaund, 12 verimlilik)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …