Güncel Haberler

Beşiktaş SJ Rich ile Strasbourg Deplasmanından Galibiyet Çıkardı

FIBA Şampiyonlar Ligi 10.hafta D grubu mücadelesinde Strasbourg‘a konuk olan temsilcimiz Beşiktaş Sompo Japan, Jason Rich’in etkili performansıyla karşılaşmadan 69-64 galibiyetle ayrıldı. Beşiktaş bu sonuçla 5. galibiyetini alırken Strasbourg 6’da kaldı.

Maça etkili bir hücum performansıyla başladı Strasbourg. Temsilcimiz Pressey liderliğinde farkı kapatarak öne geçse de çeyreğin son bölümünde Traore ile pota altını domine eden ev sahibi ilk çeyreği 21-20 önde kapattı. İkinci çeyrekte her iki takımda savunmada vidaları sıkmaya başladı. Ancak devrenin son bölümünde potaya rahat giden ve üst üste sayılar bulan Strasbourg öne geçmeyi başardı, soyunma odasına da 36-32 ev sahibinin üstünlüğü ile girildi.

İkinci yarıya siyah beyazlılar iyi bir giriş yaptı ve Kenan’ın üçlüğü ile eşitliği de yakalamayı başardık. Ancak Strasbourg hemen reaksiyon göstererek yeniden öne geçti. Maalesef temsilcimiz basit top kayıpları yaparken faul çizgisindeki fırsatları da değerlendiremeyince farkı kapatamadı bir türlü. Üçüncü çeyreğin son bölümünde ise atağa kalkan taraf Beşiktaş oldu, yüzeli oynayan temsilcimiz farkı kapattı ve son çeyreğe 52-51 önde girdi. Son çeyrekte savunmalar yine ön plana çıkarken siyah beyazlılar üstünlüğünü korumaya devam etti. Son dakikalarda nefeslerin tutulduğu başabaş geçen mücadelede temsilcimiz skorer oyuncusu Rich’in etkili oyunuyla son bölümde hata yapmadı ve maçtan 69-64 galip ayrılan taraf oldu.

Editör Yorumu:

Beşiktaş bu zorlu deplasmanda özüne döndü, savunmada vidaları sıktı, tempoyu çok iyi kontrol etti ve nihayet gerçek liderini, skorerini buldu. Rich’in etkili oyunuyla hücumda da iyi iş çıkaran temsilcimiz sezonun en verimli maçlarından birini oynarken grupta ilk 4 sırada yer alıp Top 16 biletini kapma konusunda da dev bir adım atmış oldu. Siyah beyazlılarda ekonomik problemler tekrar boy göstermezse koç Ivanovic yönetiminde işler yoluna girmeye başlamış durumda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …