Güncel Haberler

Anadolu Efes’den Kaunas Deplasmanında Altın Değerinde Galibiyet

Turkish Airlines Euroleague 17. hafta mücadelesinde Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımı ile deplasmanda karşılaşan Anadolu Efes maçtan 79-58 galip ayrıldı. Zalgirio Arena’da oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da temsilcimiz 40-29 önde tamamladı.

Ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı 14 sayı fark ile 79-93 kaybeden temsilcimiz, Kaunas’daki maçı 21 sayı fark ile kazanarak rakibinden rövanşı farklı almış oldu.

Karşılaşmaya Micic, Simon, Anderson, Moerman ve Dunston beşi ile çıkan Anadolu Efes, maça Dunston’ın arka arkaya kaydettiği altı sayı ile başladı ve üçüncü dakikayı 6-4 önde geçti. Micic’in beş sayısı ile 7:30’da temsilcimiz skoru 11-8’e getirdi. Kalan bölümde beş sayılık katkı da Beaubois’dan gelince ilk 10 dakika 16-14 üstünlüğümüz ile geçildi. İkinci çeyreğe kaptan Doğuş’un üçlüğü ile başlayan Anadolu Efes, Simon’un turnikesi ile 12:30’da skoru 21-17’ye getirdi. Moerman’ın üçlüğü ile 13. dakika 24-17’lik üstünlüğümüz ile geçildikten sonra rakip hücumunda pas arasını yapan Larkin, turnikeyi buldu: 26-17. 14. dakikada Moerman’dan gelen basket ile lacivert beyazlılar farkı çift hanelere yükseltti: 28-17. Bu bölümde sekiz sayı daha üreten Moerman, 17. dakikada farkı 14 sayıya yükseltti: 36-22. Kalan bölümde Simon ve Dunston ile ikişer sayı bulan Anadolu Efes ilk yarı sonunda soyunma odasına 40-29 önde gitti.

Vasilije Micic - Anadolu Efes Istanbul - EB18

İkinci yarıya Moerman’ın üçlüğü ile başlayan takımımız, ilk hücumumuzda skoru 43-29’a getirdi. Simon’un beş sayısı ile temsilcimiz 23. dakikada farkı 15 sayıya yükseltti: 48-33. Moerman ve Beaubois’nın üç sayılık isabetleri ile 26:20’de skor 54-38’e gelince ev sahibi ekibin molası geldi. Mola dönüşünde Beaubois ve Moerman’ın basketleri ile çeyreğin son dakikasına Anadolu Efes 17 sayı fark ile önde girdi: 60-43. Çeyreğin son saniyelerinde Dunston ile basket faul pozisyonundan üç sayı bulan takımımız son çeyreğe 63-45 önde girdi. Final periyodunda ilk basketimiz Larkin’den gelirken, 31. dakikada farkı 20 sayıya yükselttik: 65-45. Kaptan Doğuş’un üçlüğü ile 33. dakika 23 sayılık farklı üstünlüğümü ile geçilirken, skor da 68-45’e geldi. Beaubois ve Pleiss’ın isabetleri ile 34:30’da takımımız farkı 25 sayıya yükseltti: 72-47. Kalan bölümde Larkin ile beş, Dunston ile de iki sayı bulan Anadolu Efes karşılaşmadan 79-58 galip ayrıldı.

Editör Yorumu:

Anadolu Efes İstanbul’da etkili maçlar oynayarak kendisine ilk 4 sıra içerisine atmayı başarmıştı. Ancak orada kalıcı olabilmek adına artık deplasmanda da maç kazanmaları gerekiyordu. Bu noktada Zalgiris Kaunas aslında ideal rakipti onlar için. Koç Jasikevicius’un öğrencileri bu sezon evlerinde istikrarsız sonuçlar alıyordu ve Westerman ile Kavaliauskas gibi iki önemli isimden de yoksunlardı. Lacivert beyazlılar her ne kadar hücumda istediği verimliliği sağlayamamış olsa da savunmada sezonun en iyi maçlarından birini çıkararak koç Ataman’ın maçtan önce dile getirdiği gibi kontrollü ve akıllı bir oyunla play-off ve ilk 4 yolunda çok ama çok değerli bir galibiyete imza attılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …