Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka Bir Tecrübeli İsmi Daha Yuvaya Döndürmek İstiyor

Geçtiğimiz günlerde Anadolu Efes ile anlaşarak eski oyuncusu Birkan Batuk’u kiralık olarak kadrosuna katan ve taraftarı önündeki kritik maçta Bahçeşhir Koleji’ni farklı geçerek yeni bir hava yakalayan Pınar Karşıyaka, bir eski oyuncusunu daha yeniden yuvaya döndürme peşinde.

Bonservisi Doğuş Grubu’nun elinde olan ve maaşını almaya devam ettiği halde herhangi bir takımda oynamayan milli uzun Furkan Aldemir, yazın geçirdiği ameliyattan sonra tamamen iyileşti ve bireysel antrenmanlarını sürdürüyor. Pınar Karşıyaka yönetimi Doğuş ile görüşmelere başladı ve şuan için kiralam opsiyonu hakkındaki sürecin olumlu geçtiği söyleniyor, yakın zamanda transfer resmileşebilir.

2.07 metre boyunda olan 1991 doğumlu uzun, geçtiğimiz sezon Darüşşafaka formasıyla BSL’de 26 maçta ortalama 15.6 dakika görev alırken 5.0 sayı, 4.9 ribaund ve Eurocup’da ise 17 maçta ortalama 14.1 dakika süre alırken 4.0 sayı, 4.5 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Eğer Pınar Karşıyaka bu hamleyi gerçekleştirebilirse, Birkan’ın 7 sene sonra kulübe yeniden dönmesinin ardından bu kez takımdan 8 yıl önce ayrılan Furkan’ın yetiştiği kulübe dönüşünü izleyeceğiz. 

Editör Yorumu:

Furkan yazın bir operasyon geçirdi. Evet sağlığına kavuştu ancak ciddi bir maç eksiği var ki bu sezon kulübü olmadığı için hiç maça çıkmadı henüz. Bunun yanında Karşıyaka’da Marei ve Egemen ikilisi 5 numarada iyi iş çıkarıyorlar ki zaten Marei uzun süreler oyunda kaldıkça verimi artan bir oyuncu. Furkan elbette ribaundlar, savunma ve agresiflik anlamında takıma değer katacaktır ancak şuanda Karşıyaka’nın esas ihtiyacı olan yer 4 numara, 5 numara değil.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …