Güncel Haberler

Haftanın Kapanışında Darüşşafaka Tekfen Konuk Ettiği Türk Telekom’u Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 14. haftanın son maçında Darüşşafaka Tekfen, sahasında Türk Telekom‘u 94-87’lik skorla mağlup etti.

Müsabakaya Landesberg ve Gabriel’in sayılarıyla iyi başlayan Türk Telekom, 5. dakikayı 13-8 üstün geçti. Çeyreğin ortaları karşılıklı üç sayılık basketlere sahne olurken uzun oyuncularıyla skor üreten Ankara temsilcisi, Darüşşafaka Tekfen karşısında ilk çeyreği 25-20 önde kapattı. İkinci çeyreğe Evans’ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetli atışlarla giren Darüşşafaka Tekfen, 13. dakikada beraberliği yakaladı: 26-26. Tempolu karşılaşmada boyalı alandan ve dış atışlardan basketler bulan takımlar, ilk yarının son 1 dakika 58 saniyesine 40-40 eşitlikle girdi. Devrenin son anlarında Redding ve Gabriel’le sayılar kaydeden Türk Telekom, soyunma odasına 45-43 önde gitti.

BSL-0120190107_2_34298678_40527673 (2)

İkinci yarı karşılıklı basketlerle başladı. Landesberg ve Yunus Emre Sonsırma’nın dış atış isabetleriyle Türk Telekom, 22. dakikayı 51-46 önde geçti. Oyunda dengeyi sağlayan Darüşşafaka Tekfen, çeyreğin son bölümlerinde Evans ve Eric’le pota altından, dış atışlardan da Douglas ve Kartal Özmızrak’la basketler bularak üçüncü periyodu 65-62 önde tamamladı. Son çeyreğe Muhammed Baygül’ün etkili oyunuyla giren Darüşşafaka Tekfen, 33. dakikada farkı 13 sayıya çıkardı: 78-65. Kalan sürede üstünlüğünü koruyan ev sahibi ekip, maçı da 94-87’lik skorla kazandı.

Öne çıkan performanslar;
Darüşşafaka Tekfen: Jeremy Evans (20 sayı, 13 ribaund, 5 saist, 2 blok), Michael Eric (14 sayı, 8 ribaund, 3 blok), Jon Diebler (13 sayı, 3/6 3sayı, 2 ribaund, 6 asist)
Türk Telekom: Sylven Landesberg (26 sayı, 4/8 3sayı, 3 ribaund), Vladimir Stimac (14 sayı, 8 ribaund, 4 asist), Kenny Gabriel (12 sayı, 9 ribaund, 4 asist)

Editör Yorumu:

Darüşşafaka Tekfen takım olarak özellikle yay gerisinden çok iyi bir günündeydi, 17/34 ile üçlük attıkları bir maçı kaybetmeleri gerçekten çok zordu. İki takım da 3 çeyrek boyunca bizlere harika bir maç izlettiler, hatta sezonun en zevkli en çekişmeli mücadelelerinden birini izledik. Ancak maalesef son çeyrekte tatsız olaylar yaşandı. Ender’in tahriği, Eric’in aşırı sert reaksiyon göstermesi ve olaya dahil olan Metin’e yine Eric’in bu kez “kafa atması” ile olaylar büyüdü, parkelerde hiç ama hiç görmek istemediğimiz anlar yaşandı. Eric’in diskalifiye edilmesi ile bu olaydan daha çok etkilene taraf Daçka olmasına rağmen çabuk toparlandılar ve farkı koruyarak maçtan da galip ayrılmayı başardılar. Maçın hemen ardından Eric sosyal medyadan özür açıklamaları yayınlasa da tabiki bu yaptığı büyük yanlışı kesinlikle affettirmiyor, maalesef basketbol kalitesi ve seyir zevki açısından hayli yüksek olan bu maçı gölgeledi, tadımızı kaçırdı…

MICHAEL ERIC’IN DİSKALİFİYE ANI

https://www.youtube.com/watch?v=d0j1q__ZmcU

MAÇIN GENİŞ ÖZETİ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …