Güncel Haberler

5X5: 5 Büyük Ligde Haftanın En Değerli Oyuncuları – 07.01.19

Sizlerle birlikte geride bıraktığımız hafta Avrupa’daki 5 önemli ligin (İspanya Liga Endesa, VTB Lig, Almanya easyCredit BBL, Fransa Jeep Elite Pro A, İtalya Lega Basket Serie A) haftalık MVP performanslarına göz atacağız. Keyifli okumalar dilerim.

ANTE TOMIC (BARCELONA / C / 2.18 / 1987)

Sırp uzun Navarro’nun basketbolu bırakmasının ardından Barcelona’nın kaptanı olarak çıktığı sezonda çok iyi maçlar çıkarıyor ve bir uzun olarak en olgun döneminde olduğunu net olarak gösteriyor. Son olarak takımının Burgos deplasmanında beklenenden fazla zorlansa da 85-80 kazanmasındaki temel isimdi. Tomic 31 dakika parkede kalırken 9/12 sahaiçi ve 5/5 serbest atış isabeti ile 23 sayı üretirken, 9 ribaund, 2 asist, 3 topçalma ve 2 blok ile de komple bir performans sergiledi, 37 verimlilik puanı ile Liga Endesa’da haftanın MVP’si seçildi.

TRAE GOLDEN (AVTODOR / G / 1.89 / 1991)

Koç Mokin yönetiminde Kasım ve Aralık ayında ciddi bir çıkış yakalayan Avtodor, 2019 yılına da Tsmoki Minsk’i 93-86 yenerek başladı. Bu galibiyetin de mimarı kuşkusuz takımın saha içindeki lideri olan Birleşik Amerikalı guard Golden oldu. 27 yaşındaki guard kariyerinin en iyi günlerini geçiriyor ve bu maçta da 31 dakika parkede kalırken 7/10 2 sayı, 0/2 3sayı, 12/14 serbest atış isabet oranı ile 26 sayı üretip, yanına 10 asist, 1 ribaund, 1 topçalma ekleyerek double-double yaptı ve 29 verimlilik puanına ulaşarak VTB’de haftanın MVP’si oldu.

JOHN BRYANT (GIESSEN / C / 2.11 / 1987)

easyCredit BBL’de tartışmasız sezonun en keyifli ve en tempolu basketbolunu oynayan Giessen’de bu tarzın tam aksine takımın yıldızı konumundaki isim ise kariyeri boyunca fazla kiloları ile gündeme gelen Birleşik Amerikalı dev uzun John Bryant. Tecrübeli uzun haftasonu da takımının Jena karşısında 81-61’lik skorla rahat bir galibiyet almasında ana rolü üstlendi. 35 dakika parkede kalırken, 9/11 2sayı, 0/3 3sayı, 3/6 serbest atış isabet oranı ile 21 sayı üretti ve 20 ribaund artı 6 asist, 2 blok ile bir uzun için olabilecek en komple performanslardan birini sergileyerek haftanın MVP’si oldu.

JONATHAN TABU (LE MANS / G / 1.89 / 1985)

Son şampiyon Le Mans her ne kadar bu sezon beklentilerin altında kalmış olsa da yavaş yavaş toparlanmaya başladı ve bu noktada takımın tecrübeli isimlerine çok sorumluluk düşüyor. İşte bu isimlerden biri olan Belçikalı guard Tabu bu hafta sazı eline aldı ve takımının Fos Sur Mer karşısında 108-84 kazandığı maçın yıldızıydı. Tecrübeli guard 35 dakika parkede kalırken, 5/6 2sayı, 5/9 3sayı, 3/3 serbest atış isabet oranı ile 28 sayı üretirken 1 ribaund, 11 asist ve 2 topçalma ile 38 verimlilik puanına ulaşarak haftanın MVP’si oldu.

JACK COOLEY (SASSARI / C / 2.06 / 1991)

Sassari bu sezon da bildiğimiz gibi yüksek tempolu ve bol skor üzerine kurulu sistemini koruyor. Ancak bu kez kısalar dışında pota altında da etkili bir silahları var. Yolu ülkemizden, Trabzonspor’dan da geçmiş olan Birleşik Amerikalı Jack Cooley performansı ile Şampiyonlar Ligi ve Eurocup takımlarına göz kırpıyor. Sassari’nin son maçta Trieste karşısında 102-97’lik skorla galibiyete uzanmasında önemli rol oynayan tecrübeli uzun 25 dakika parkede kalırken 7/8 2sayı ve 10/13 serbest atış isabet oranları ile 24 sayıya imza atarken 8 ribaund, 3 asist ve 1 blok ile de 32 verimlilik puanına ulaşarak haftanın MVP’si oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, McGee’nin Son Saniye Üçlüğüyle Yıkıldı!

Fransa Betclic ELITE Pro A 27. hafta mücadelesinde LDLC Asvel Villeurbanne konuk olduğu Strasbourg karşısında …