Güncel Haberler

Yunan Derbisinde Olympiakos Farklı Kazandı

Turkish Airlines EuroLeague 16.hafta mücadelesinde Yunan devleri Olympiakos ile Panathinaikos Pire’dekarşı karşıya geldi. Ev sahibi maç boyunca üstün götürdüğü maçta ezeli rakibini 79-65 mağlup etmeyi başardı.

Olympiakos, EuroLeague’deki 16. maçında 10. galibiyetini elde ederken Panathinaikos ise 9. yenilgisini aldı.

Bu sezon EuroLeague’in ilk yarısında ve Yunanistan Ligi’nde oynanan maçları Panathinaikos kazanmayı başarmıştı.

Yunanistan’ın dev kulüpleri Olympiacos ve Panathinaikos, Pire’de karşı karşıya geldiler. Karşılaşmanın ilk çeyreğinde savunma performansları öne çıkarken 16-14 ile bir adım önde olan taraf Olympiakos’tu. İkinci çeyrekte 25-11’lik skorla öne fırlayan ev sahibi, ilk yarıyı da 41-25 üstün tamamladı.

Farkı üçüncü çeyrekte arttıran ve son çeyreğe 59-40 önde giren Olympiacos, Panathinaikos’un son bölümdeki direncini de kırınca karşılaşmayı 79-65 kazanmayı başardı.

Öne çıkan performanslar;
Olympiakos: Nikola Milutinov (18 sayı, 18 ribaund, 41 verimlilik), Janis Strelnieks (18 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 topçalma, 16 verimlilik)
Panathinaikos: Nick Calathes (13 sayı, 3 ribaund, 7 asist, 10 verimlilik), Lukas Lekavicius (10 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 6 verimlilik)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …