Güncel Haberler

Beşiktaş SJ Akatlar’da Sakarya Karşısında Rahat Kazandı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 14.hafta mücadelesinde Beşiktaş Sompo Japan, Akatlar’da Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol‘u 77-65’lik skorla mağlup etti.

Beşiktaş Sompo Japan’ın pota altından bulduğu sayılara dış atışlarla karşılık veren Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol, 6. dakikada skoru 10-10 yaptı. Alp Karahan’ın katkısıyla oyundaki etkisini yükselten konuk ekip, peş peşe gelen sayılarla farkı açtı ve ilk çeyrekte son 2 dakikaya 20-14 önde girdi. Kalan bölümde savunma direncini de artıran Sakarya temsilcisi, ilk çeyreği 26-17 üstünlükle tamamladı. İki takımın da etkili savunma yaparak başladığı ikinci çeyrekte Beşiktaş Sompo Japan, 14. dakika biterken farkı 3 sayıya indirdi: 26-29. Boyalı alanda etkili olan ev sahibi ekip, rakibinin dış şutlarını engellemekte güçlük yaşasa da Benzing’in 3 sayılık basketiyle 16. dakikada skoru eşitledi: 31-31. Ardından hücumda daha üretken oynamaya başlayan Beşiktaş Sompo Japan, üst üste bulduğu basketlerle soyunma odasına 40-34 önde gitti.

İkinci yarı karşılıklı basketlerle başladı. Beşiktaş Sompo Japan, Alexander’ın 24. dakikada kaydettiği basketle farkı çift hanelere çıkardı: 49-38. Siyah-beyazlılar, final periyoduna 61-51 üstün girdi. Dördüncü çeyrekte Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol, pota altından bulduğu basketlerle etkili olurken, ev sahibi ekip ise hızlı hücumlardan attığı sayılarla farkı korudu. Beşiktaş Sompo Japan, karşılaşmadan 77-65 galip ayrıldı.

Öne çıkan performanslar;
Beşiktaş SJ: Ivan Buva (18 sayı, 3 ribaund, 2 asist), Jason Rich (22 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 3 topçalma)
Adatıp Sakarya BŞB: Mitchell Wilbekin (15 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 1 topçalma), Junior Etou (13 sayı, 11 ribaund, 3 topçalma)

Editör Yorumu:

Adatıp Sakarya BŞB’de finansal problemler tekrar boy gösterdi. Yönetimin görevden istifa etmesinin ardından yerli oyuncular da maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle takımdan ayrılmaya hazırlanıyorlar. Bu olayların sonucu olarak da Şafak, Uğur ve İzzet bu maçta kadroda yer almadılar. Bu problemlere ve eksiklere rağmen Sakarya yine de maça iyi başladı. Alp, Etou ve Barlow’un üçlükleri ile ilk çeyrekte 9 sayı farkla da öne geçtiler. Ancak ikinci çeyrekle beraber Beşiktaş’ın sertleşen savunması ve dar rotasyonun getirdiği yorgunlukla beraber fark artmaya başladı. Beşiktaş rakibini biraz hafife almasının da etkisiyle bir türlü farkı istediği boyutlara getiremese de maçın son bölümünde rakibinin tek hanelere farkı indirmesine izin vermedi ve kazanmayı bildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …