Güncel Haberler

Anadolu Efes’ten Bayern Munich’e Farklı Tarife!

Turkish Airlines Euroleague 16. hafta maçında Almanya’nın Bayern Münih takımını konuk eden Anadolu Efes karşılaşmadan 92-77 galip ayrıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da temsilcimiz 55-36 önde tamamladı.

Karşılaşmadan bir gün önceki antrenmanda ayak bileğinden sakatlık yaşayan Fransız skorer Rodrigue Beaubois, mücadelede forma giyemedi.

Karşılaşmaya Micic, Doğuş, Simon, Motum ve Dunston beşi ile çıkan Anadolu Efes, maçın ilk isabetini Micic’in elinden buldu.Dunton’ın dört sayısının ardından Simon ve Micic’ten gelen sayılar ile takımımız dördüncü dakikaya 10-7 önde girdi. Bu skorun ardından Dunston dört sayı daha kaydederken, arka arkaya üç kez üç sayılık isabet bulan Micic, yedinci dakikada skoru 23-16’ya getirdi. Kalan bölümde Motum ve Dunston ile birer basket bulan ekibimiz ilk 10 dakikayı 27-18 önde tamamladı. İkinci periyoda Moerman’ın basketi ile başlayan Anadolu Efes, Anderson’ın üçlüğü ile 11. dakikayı 32-20 önde geçti. Simon’un basketinin ardından Pleiss’tan gelen uzak mesafeli isabet ile 13:30’da skor 36-22’ye geldi. Anderson’ın üç sayılık isabetinin ardından Simon ve Micic’ten gelen sayılar ile takımımız 17:30’da skoru 48-34’e getirdi. İlk devrenin son bölümünde Moerman ve Pleiss ile skor üreten takımımız ilk yarı sonunda soyunma odasına 55-36 önde gitti.

İkinci yarıya Dunston’ın şık smacı ile başlayan takımımız, 21. dakikada farkı 19 sayıya yükseltti: 57-38. 23.30’da skor 57-43’e gelince coach Ataman mola aldı. Mola dönüşünde rakip takımın üç sayılık basketine Simon da aynı şekilde yanıt verince 24:30’da skor 60-46’ya geldi. Micic ve Dunston’ın faul çizgisindeki sayılarına Larkin de katkı verince 27. dakika 65-51 üstünlüğümüz ile geçildi. Son bölümde Moerman ve Larkin ile sayılar bulan takımımız üçüncü periyodu 70-54 önde tamamladı. Final çeyreğinde ilk sayılarımız Anderson’dan gelirken, 31:30’da takımımız skoru 75-58’e getirdi. 33. dakikada Larkin’in girmeyen şutu ile takımımız farkı 17 sayıya yükseltti: 77-60. 35. dakikayı ekibimiz 77-68 önde geçerken, Moerman’dan gelen üçlük ile 36. dakika 80-68’lik skor ile geçildi. Maçın son 1:30 dakikasına Moerman’ın beş sayısı ile takımımız 85-75 önde girerken, kalan 1:30 dakika içinde üstünlüğünü sürdüren Anadolu Efes Anderson ve Dunston’ın sayılarının ardından karşılaşmadan 92-77 galip ayrıldı.

Öne çıkan performanslar;
Anadolu Efes: Vasilije Micic (20 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 2 topçalma), James Anderson (16 sayı, 2 asist, Bryant Dunston (16 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2 topçalma, 2 blok)
Bayern Munich: Vladimir Lucic (14 sayı, 7 ribaund, 4 asist), Nihad Dedovic (13 sayı, 3 asist)

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes, Beaubois’nın yokluğunda hem Micic hem de Anderson çok iyi iş çıkardılar. Özellikle Anderson’ın kendine gelmesi lacivert beyazlılar için önümüzdeki maçlarda çok önemli olacak. Diğer taraftan Dunston’ın da enerjisini yine ayakta alkışlamak lazım. Tecrübeli uzun istatistik kağıdının her noktasını doldururken yine takımının ruhani lideriydi. Aslında lacivert beyazlılar Sinan Erdem’de bildiğimiz ve beklediğimiz gibi oynadı, tempoyu istedikleri gibi kontrol ettiler ve rakibin Booker ile Jovic gibi 2 önemli savunmacısından yoksun olmasının cezasını çok net kestiler. Belki de tek problem yine Larkin’in bir türlü devreye girememesi oldu. Anadolu Efes onu da devreye sokar ve savunmada biraz daha vidaları sıkarsa artık deplasmanda da maç kazanmaya başlayacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …