Güncel Haberler

Afyon Kritik maçta Büyükçekmece’yi Deplasmanda Yendi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 13. haftanın ilk maçında Afyon Belediyespor İstanbul’da konuk olduğu Arel Üniversitesi Büyükçekmece karşısında 94-84’lük skorla kazanmayı bildi. Büyükçekmece’nin 2 maçlık serisi sona ererken Afyon ise 2 maç süren galibiyet hasretine son vermiş oldu.

Ev sahibi Büyükçekmece maça etkili başlayan taraf olurken, Afyon ilerleyen bölümde yavaş yavaş maçın içine girmeye ve skora ortak olmaya başladı, sonrasında da soyunma odasına 47-46’lık üstünlükle gitti. Üçüncü çeyrekte çekişme devam ederken, üstünlük sürekli el değiştirdi ve son çeyreğe misafir takım 68-67’lik avantajla girdi.

Son çeyreğe daha agresfi başlayan taraf Büyükçekmece olurken, son dakikalara doğru geri gelmeye başlayan Afyon, tıpkı maçın ilk bölümünde olduğu gibi yine yavaş yavaş skorda üstünlüğü eline aldı ve alt sıraları yakından ilgilendiren bu maçta İstanbul deplasmanından kritik bir galibiyet çıkarmayı başardı.

Öne çıkan performanslar;
Arel Üniversitesi Büyükçekmece: Kenny Hayes (21 sayı, 6 ribaund, 7 asist), Osiris Eldridge (20 sayı, 4 ribaund, 4 topçalma), Devin Williams (17 sayı, 14 ribaund, 2 asist, 2 topçalma)
Afyon Belediyespor: Marcos Knight (24 sayı, 6 ribaund, 5 asist), Cevher Özer (20 sayı, 5 ribaund), Earl Calloway (11 sayı, 2 ribaund, 10 asist, 2 topçalma), Robert Carter (10 sayı, 10 ribaund, 4 asist, 2 blok)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …