Güncel Haberler

Bogdan Bogdanovic, Lebron’suz Lakers’ı Son Saniyede Yıktı!

Sacramento Kings evinde konuk ettiği Lebron James‘den yoksun Los Angeles Lakers‘ı Bogdan Bogdanovic‘in son saniye üçlüğüyle 117-116 devirmeyi başardı.

Los Angeles Lakers son periyoda 11 sayı farkla önde girdi. Ev sahibi Kings, Bogdanovic önderliğinde farkı eritmeye başladı ve bitime 1 dakika kala 112-112 ile de beraberliği yakaladı. 5 saniye kala Ingram’ın çizgiden 1/2 üretimiyle Lakers skoru 116-114’e getirdi. Ardından Kings molası geldi ve son top Bogdan Bogdanovic’e teslim edildi. Karşısındaki savunmacısı Tyson Chandler’a karşı avantaj sağlamak için geriye büyük bir adım atan (step-back) Bogdanovic hayli zor olan pozisyonda dengesini korumayı başardı ve gönderdiği isabetli üçlükle skoru belirledi: 117-116

Kenardan gelerek maçın kaderini belirleyen Bogdan Bogdanovic 12’si son çeyrekte olmak üzere 30 dakikada 23 sayı (3/7 3sayı), 2 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 1 blok ile mücadele etti. Bir diğer eski Fenerbahçeli Sırp forvet Nemanja Bjelica ise ilk beşte başladı, 7/13 saha içi isabetiyle 18 sayı attı, istatistiklerine 6 ribaund, 3 de asist ekledi. Sacramento’da Willie Cauley-Stein 19 sayı, 8 ribaund, 5 asist, Iman Shumpert 18 sayı (6/8 3sayı), 6 ribaund, 3 asist, 4 top çalma ile galibiyete önemli katkı verdiler.

Farkı bir ara 15 sayıya kadar çıkarmasına karşın galibiyeti kaçıran Los Angeles Lakers’ta, bir önceki maçta kasığından sakatlanan ve forma giyemeyen Lebron’un yokluğunda, Kyle Kuzma 33 sayı, 9 ribaund, 4 asist ile öne çıkarken Lonzo Ball 20 sayı, 12 asist, 9 ribaund ve Brandon Ingram da 22 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 blok ile değerli performanslar sergileseler de mağlubiyete engel olamadılar.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …