Güncel Haberler

Darüşşafaka Tekfen Douglas ile Şeytanın Bacağını Kırdı!

Turkish Airlines EuroLeague‘in 15.hafta mücadelesinde temsilcimiz  Darüşşafaka Tekfen, VW Arena’da konuk ettiği eski koçu David Blatt yönetimindeki Yunan devi Olympiakos‘u 79-75 yenmeyi başardı ve 12 maç sonra kazanırken 15. maçında da 2. galibiyetini çıkarmış oldu.

Maça etkili başlayan Daçka, ilk çeyreği de 24-12’lik skorla net bir şekilde üstün tamamladı. İkinci çeyrekte farkı koruyan ve tempoyu kontrol ederek rakibini yaklaştırmayan Darüşşafaka, ilk yarıyı da 42-31 önde kapattı. Üçüncü çeyrekte Olympiakos’un geri dönüş çabaları final çeyreğe girilirken farkın tek hanelere düşmesini sağladı: 60-53.

Son çeyrekte bitime 2:39 kala Olympiakos, skoru 72-69’a getirmeyi başardı ki 15 saniye kala da Strelnieks’in üçlüğü ile skoru 76-74 yaptı. Son haftalarda maç sonlarını kötü oynayan ve bu konuda ciddi bir özgüven sorunu olan temsilcimiz bu kez aynı hataları ve acemiliği yapmadı ve karşılaşmadan 79-75 galip ayrılmayı başardı.

Bu sonuçla Darüşşafaka Tekfen, 12 maç sonra tekrar kazanmayı hatırlarken 15. maçında da 2. galibiyetini hanesine yazdırmayı başardı. Geçtiğimiz sezon Darüşşafaka’nın başında 7DAYS EuroCup şampiyonluğuna uzanan koç David Blatt, yeni takımıyla bu kez konuk olarak döndüğü Volkswagen Arena’dan mağlubiyetle ayrıldı.

Editör Yorumu:

Darüşşafaka Tekfen birlikte 7DAYS EuroCup şampiyonluğu yaşamış olduğu koç Blatt yönetimindeki Olympiakos’a bu akşam tam anlamıyla soğuk bir duş aldırdı Volkswagen Arena’da. Douglas liderliğinde hücumda çok akıllı ve verimli oynayan temsilcimiz, Eric’in de savunmada devleşmesi ile rakibinin bir kaç kez yaptığı geri dönüş hamlelerine de bu kez hata yapmadan, soğukkanlı bir şekilde karşılık verdi ve 12 maç aradan sonra “nihayet” hanesine galibiyet yazdırmayı başardı. Son haftalarda agresif ve dirençli bir basketbol oynayan tüm Daçkalı oyuncuları ve tabiki onları bu galibiyete inandıran, çok iyi hazırlayan koç Ernak’ı da alkışlıyorum. Bu galibiyet Daçka’nın özellikle BSL’deki ilk 8 yarışında özgüven kazanmasını sağlayacağı gibi Euroleague’de üst sıraları hedefleyen diğer iki temsilcimiz Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko’nun da ekmeğine yağ sürmüş oldu. 

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …