Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka’nın Pota Altında En Güvendiği İsim: Assem Marei

Koç Özhan Çıvgın’ın ve Pınar Karşıyaka taraftarının bu sezon en güvendiği isimlerden biri olan Mısırlı uzun Assem Marei, Yeni Birlik’e detaylı bir röportaj verdi.

26 yaşındaki pivot Türkiye’de ve Karşıyaka’da olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

BABASININ OĞLU

Assem Marei’nin basketbol genleri, başta babası Ahmed Marei olmak üzere ailesinden geliyor. Baba Marei, hem oyuncu hem de başantrenör olarak Mısır Milli Takımı’na hizmet etmiş ve 1983 yılındaki Afro Basket şampiyonu olan Mısır’ın kadrosunda yer alıyordu. Assem ise, ailesinin basketbola hemen başlatmadığını söylerken, “Beni futbol, judo, karate gibi farklı sporlara yönlendirdiler. Fakat bu sporları beğenemedim ve bunun sonucunda basketbol oynamaya başladım.” diyor.

Özellikle post up oyunlarıyla, ribaundlarıyla ve oyun zekasıyla ön plana çıkan Assem Marei, şutunun ve top kontrolünün gelişmesi için de çalışmalarını sürdürüyor. Marei, “Maçlarda daha çok sol elimi kullanıyorum. İki elimle de top kontrolü sağlayıp orta mesafeli şutumu geliştirmek, benim için gerçekten iyi olacak.” derken, modern basketbolda pivotların da şutu olmasının gerektiği bilincinde olduğunu gösteriyor.

“BASKETBOL İÇİN MUHTEŞEM BİR ŞEHİR”

Assem Marei, Karşıyaka’da olmaktan son derece memnun. Öyle ki, Karşıyaka hakkında, “Burası basketbol oynamak için muhteşem bir şehir. Havası güzel. Her şey güzel. Salondaki atmosfer harika. Burayı sevdim.” diyerek, bir Karşıyakalı gibi 35.5 anlayışını da benimsemiş durumda… Marei, Karşıyaka taraftarı hakkında ise şunları söylüyor:

“Harikalar. Gerçekten harikalar. Maçı kazanmamız için bize çok enerji veriyorlar.”

 “KÜLTÜRLERİMİZ BİRBİRİNE YAKIN”

Bazı oyuncular, Türkiye’ye geldiklerinde uyum sorunu yaşayabiliyor ve takımlarından kısa sürede ayrılıyor. Assem Marei ise, tam tersine, Türkiye’ye çabuk bir şekilde adapte olmuş durumda. Mısırlı pivot, “Kültürlerimiz birbirine yakın. Yemekleri, özellikle tatlıları çok sevdim. Buraya geldiğimde, kültürel anlamda fazla bir değişim yaşamadım. Bu benim için iyi oldu. Tatlılardan en çok künefeyi ve baklavayı seviyorum.” diyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …