Güncel Haberler

Lakers Noel Gecesinde Warriors’a Acımadı! (Lebron Sakatlandı)

Los Angeles Lakers Oracle Arena’da konuk olduğu son şampiyon Golden State Warriors‘u, sakatlandığı için son çeyrekte oynayamayan süper yıldızı Lebron James‘in eksikliğine rağmen 127-101 gibi kalp kırıcı bir skorla devirmeyi başardı. Farklı mağlubiyet sonrası Warriors taraftarı haklı olarak tepki gösterdi ve takımlarını yuhaladılar.

Özellikle ilk yarıda çok üstün bir oyun sergileyen Lakers, soyunma odasına da 65-50 önde girdikten sonra ikinci çeyreğin başında da farkı 19 sayıya kadar çıkardı. Ancak 3.çeyreğin bitimine 8 dakika kala Lakers 16 sayı öndeyken LeBron James kasığından sakatlandı ve tekrar oyuna dönemedi. Bu bölümde şok yaşayan Lakers farkın 2 sayıya kadar gelmesini engelleyemedi. Fakat sonrasında Rajon Rondo’nun liderliğinde silkelenip kendilerine geldiler ve son çeyrekte farkı 30 sayılara kadar çıkardıkları maçtan 26 sayı farkla galip ayrılmayı başardılar.

Lakers cephesinde sakatlanana kadar 21 dakika sahada kalan Lebron James, 17 sayı, 13 ribaund, 5 asist ile katkı verirken, Kyle Kuzma 19 sayı, 6 ribaund ve Hırvat uzun Ivica Zubac da 18 sayı, 11 ribaund, 2 asist ile galibiyetin mimarlarından oldu. Ayrıca kenardan gelerek Lebron’un yokluğunda takıma çok iyi liderlik eden tecrübeli oyun kurucu Rajon Rondo da 15 sayı, 5 ribaund, 10 asist ile Lakers’in x-faktörüydü. 

İsteksiz ve yorgun görünen Warriors’da Kevin Durant 21 sayı, 7 ribaund, 7 asist ile ön plana çıkarken, Stephen Curry 15 sayı, 5 asist ve kenardan gelen Andre Iguodala da 23 sayı, 5 ribaund, 4 asist ile katkı verdiler.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

https://www.youtube.com/watch?v=hy9O_tg3pOk

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …