Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Lig’de Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (12.Hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 12.hafta maçları tamamlandı. Galatasaray’ın Fenerbahçe karşısındaki sürpriz galibiyetiyle sonuçlanan bir derbinin oynandığı ve Türkiye Kupası’nda yer alabilmek için ilk 8 yarışının iyice arttığı bir haftayı tamamladık. Gelin birlikte geride bıraktığımız bu haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN MAÇI:

Son yıllarda başta Ülker Arena ile koç Obradovic olmak üzere akıllı yatırımlar yapan, değerli sponsorlar kazanan ve rakipleri ile farkı iyice açan Fenerbahçe Beko karşısında ezeli rakibi Galatasaray da artık pek ayakta duramıyordu. Özellikle bu sezon iyice düşen ve sadece 2-2.5 milyon dolar bandına gelen bütçeyle koç Erdoğan’dan mucize de beklemiyordu aslında basketbol severler. Ancak Sinan Erdem’deki müthiş atmosfer, Galatasaraylı oyuncuların eksta konsantrasyonu, Fenerbahçe’nin yoğun bir maç trafiği yorgun olması ve rakibi hafife almalarının da etkisiyle sarı kırmızılılar müthiş bir galibiyete imza attı. Eurocup’dan elenmelerine rağmen BSL’de yakaladıkları 4 maçlık galibiyet serisinin tesadüf olmadığını gösterdiler. Galatasaray adına Harrison ve Hayes’in performansları ilerisi için olumlu sinyaller verirken, Fenerbahçe açısından da bir noktada fiziksel açıdan gelmesi beklenen o düşüş ve o mağlubiyetin Euroleague’de değil ligde gelmesi onlar adına artı bir nokta oldu.

HAFTANIN TAKIMI:

Evet Fenerbahçe Beko 8 günde 4 maç yapmıştı ve yakaladıkları inanılmaz serinin bir noktada sonlanması, düşüşe geçmeleri özellikle fiziksel olarak bekleniyordu ve çok da normaldi. Ancak herşeye rağmen Galatasaray‘ın hayli geniş ve güçlü bir rotasyona sahip olan ezeli rakibi karşısında aldığı bu galibiyeti küçümsememek ya da normalleştirmemek lazım. Sonuçta koç Obradovic’ten onun galibiyet hırsından, yıllardır bunu da oyuncularına ne kadar iyi aşıladığından bahsediyoruz. Sarı kırmızılılar rakibin yorgunluğunu ve menta olarak bu maça rahat çıkmalarının avantajını değerlendirerek koç Erdoğan’ın da dersine çok iyi çalışması ile birlikte ezeli rakiplerine karşı kritik bir galibiyet aldılar. Bu sonuçla hem taraftarını yeniden arkasına aldı Galatasaray hem de galibiyet serisini 5 maça çıkararak bu sezon play-off konusunda kafalarda yer alan soru işaretlerini daha ilk yarıdan kaldıracağını gösterdi.

Ayrıca sarı kırmızılıları maçtan önce yaptıkları değerli kampanya için de ayrıca kutluyorum.

Galatasaray – Fenerbahçe Beko karşılaşması öncesinde GSStore standlarından atkı, bere ve eldiven satışı yapıldı. Taraftarlar maçtan 30 dakika önce takımları sahaya çıkarken ürünleri sahaya atarak kampanyaya destek verdiler ve toplanan ürünler köy okullarına bağışlanacak.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Aaron Harrison (Galatasaray) : 28 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 1 topçalma

Birleşik Amerikalı keskin nişancı sezon başından beri en etkili performansını derbiye, Fenerbahçe Beko’ya saklamış. Koç Erdoğan’ın onu istemesindeki temel neden olan doğru saha yerleşmindeki yüzdeli ceza atışlarını bu maçta harika bir yüzdeyle sergiledi Harrison. Adeta alev alan Harrison’ın bu kadar efektif bir maç çıkarmasının önemli bir nedeni de Fenerbahçe’nin 3 sayı savunmasındaki zaafıydı. O da koç Erdoğan ile birlikte dersine çok iyi çalışmış ve maç boyunca bu zaafı işlemeyi başardı. 32 dakika parkede kalırken, 1/4 2sayı, 7/9 3sayı ve 5/6 serbest atış isabet oranı ile 28 sayı üretmeyi bildi.

HAFTANIN BEŞİ:

MVP – Aaron Harrison (Galatasaray): 28 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 1 topçalma
Sylven Landesberg (Türk Telekom): 31 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 1 topçalma
Vasilije Micic (Anadolu Efes): 20 sayı, 3 ribaund, 10 asist, 2 topçalma
Devin Williams (Arel Üniversitesi Büyükçekmece): 20 sayı, 20 ribaund, 3 asist
Assem Marei (Pınar Karşıyaka): 23 sayı, 14 ribaund, 3 asist, 1 topçalma, 1 blok

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka Tekfen): 10 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 2 topçalma
Cevher Özer (Afyon Belediyespor): 10 sayı, 7 ribaund, 4 asist
Yiğit Arslan (Tofaş): 10 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 1 topçalma
Mehmet Yağmur (İstanbul BBSK): 17 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 1 topçalma
Burak Can Yıldızlı (Beşiktaş SJ): 13 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 2 topçalma

HAFTANIN KOÇU:

Ertuğrul Erdoğan – Galatasaray

Sıfırdan kurulmuş bir takım, hayli düşük bir bütçe ve Eurocup’da alınan kötü sonuçların ardından elenmiş bir takım. Evet Galatasaray’dan bahsediyoruz. Bu takımın başında stresli ve zor günler geçiren, zaman zaman taraftarların şiddetli eleştiri oklarının da hedefi olan koç Ertuğrul Erdoğan soğuk kanlılığını ve takımına inancını koruyarak zorlu derbi öncesi Fenerbahçe’ye karşı takımını hem mental hem de taktiksel olarak çok iyi hazırlamış. Can ve Göksenin’in bitmek tükenmek bilemeyen enerjisini neredeyse maç boyunca ön alanda baskı yaparak iyi kullanan, rakibin güçlü pota altı rotasyonuna karşı üstünlük kuramayacağını bildiği için Harrison ve Hayes ile oyunu 3 sayı çizgisinin gerisine çeken ve Webster’ı organizatör olarak çok iiy motive eden, kendine getiren koç Erdoğan istediğini alarak takımını güçlü rakibi Fenerbahçe Beko karşısında galibiyete taşımayı başardı. Fenerbahçe Beko’nun çok yorgun olması, bu maça tam olarak konsantre olamamış olmaları gibi bir çok etken sayabiliriz Ama sonuçta koç Erdoğan derbide koç Obradovic’i deviren koçlar arasına girerek adını tarihe yazdırdı ve alkışları fazlasıyla haketti.

HAFTANIN KAYBEDEN PERFORMANSI:

Marko Tomas (Gaziantep): 31 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 1 topçalma, 1 blok

Hırvat oyuncu takımının Pınar Karşıyaka karşısında en iyi direnen ismi oldu. Yaşadığı sakatlıklar sonrası kariyerinde zor anlar yaşayan keskin nişancı %100 sağlıklı olduğu gençlik yıllarından bir kesit sundu basketbol severlere bu maçta. 35 dakika parkede kalan tecrübeli oyuncu 8/13 2sayı, 5/8 3sayı isabet oranıyla 31 sayı gönderdi Karşıyaka potasına ancak bu galibiyet için yeterli olmadı.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …