Güncel Haberler

RESMİ: Sakarya’dan Pota Altına Takviye

Yeni yapılanma sonrası göreve koç Ozan Bulkaz’ı götüren ve yabancı oyuncularını birbir gönderen ADATIP Sakarya BŞB, ilk hamlesini pota altına yaptı ve Nijerya asıllı Birleşik Amerikalı uzun forvet TK Edogi ile anlaştıklarını açıkladılar.

1994 doğumlu olan ve 2.03 metre boyunda olan Edogi, uzun forvet pozisyonunda görev yapıyor. Geçen Sezon NCAA’de Iona formasıyla 33 maçta 8.8 sayı, 7.2 ribaund ve 1.2 blok ortalamaları ile oynadı. Bu sezona ise Belçika’nın Kangoeroes takımında başladı. 5 maçta forma giyen Edogi, ortalama 10.8 dakika süre alırken, 2.0 sayı, 1.6 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Editör Yorumu:

Edogi atletik özellikleri ile ön plana çıkan bir forvet. Her iki pota altında da agresif bir oyuncu. Hücumda ikili oyunlar sonrası potaya direkt ve çabuk devrilerek yaptığı smaçlarla, kendi pota altında ise zamanlaması, uzun kolları ve atletizmi ile yaptığı bloklarla takımına katkı sağlıyor. Edogi aynı zamanda tam sahada ve yüksek tempoda etkili olan bir uzun, takımını bu konuda destekleyen bir isim. En önemli eksileri, alçak postta sınırlı silahları bulunması, şut tehditinin olmaması ve Avrupa sahnesinde çok az tecrübesi bulunması. Edogi savunma, enerji ve ribaundlar konusunda Sakarya’ya kesinlikle değer katacaktır. Ama skor opsiyonu olarak sadece hücum ribaundları sonrası yakaladığı ikinci şanslar ve ikili oyunlar sonrası yaptığı smaçları izleyeceğiz gibi görünüyor. 

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …