Güncel Haberler

Anadolu Efes Sırp Yıldız ile İlgileniyor Ama…

Sırp basketbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli oyun kuruculardan biri olan Milos Teodosic bu sezon Los Angeles Clippers forması ile mutlu olmadığını ve Avrupa’ya geri dönmeye sıcak baktığını daha önce net olarak dile getirmişti.

Yıldız guardın yaptığı bu açıklamanın ardından kendisine bir çok Euroleague takımının ilgisi olduğu da biliniyordu. Ancak bunlar arasında en ciddi iddia Sırbistan’ın Kos Magazin isimli dergisinden geldi. Dergiye göre temsilcimiz Anadolu Efes oyuncunun menajerine transferin gerçekleşmesi konusundaki niyetlerini net olarak ilettiler bile.

Geçtiğimiz sezon ortalama 25.2 dakika süre alan ancak bu sezon sadece 9.5 dakika süre alabilen Teodosic, Euroleague’e geri dönmek istese de Clippers ile sezon sonuna kadar geçerli garanti bir kontratı var. Yani takımı onu serbest bıraksa bile sezon sonuna kadar bu tutarı almaya devam edecek. Dolayısıyla Clippers’ın az süre verse de elindeki bu kadar değerli bir opsiyonu bedava takımdan göndermesi ve maaşını ödemeye devam etmesi pek mantıklı görünmüyor.

Eğer Anadolu Efes, Teodosic, Clippers üçlüsü özetle bu bonservis ya da serbest kalma şartları üzerinde anlaşabilirlerse bu kez de gündeme Anadolu Efes’in guard rotasyonu gelecek. Burada takımdan ayrılması ve tekrar NBA’den kontrat kapması beklenen isim ise Shane Larkin olacak.

Editör Yorumu:

Teodosic elbette şuanda gideceği her Euroleague takımını bir değil bir kaç kademe yukarı çıkarır. Anadolu Efes’in son maçlarda Larkin’den katkı aldığını görsek de bunun istikrarlı olduğunu söylemek güç. Eğer Teodosic hamlesi gerçekleşirsse Micic, Teodosic ve Beaubois ile birlikte Final Four adayı olacak kapasitede bir guard rotasyonuna sahip olacaklarını söylemek kesinlikle yanlış olmaz. Yüksek tempoda oynayan ve savunmayı ikinci planda tutan koç Ataman’ın Anadolu Efes’ine %100 değil %150 uyum sağlar ve katkı verir Teodosic.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …