Güncel Haberler

Anadolu Efes Moskova Deplasmanında Dondu

Turkish Airlines Euroleague 14. maç gününde Rusya’nın CSKA Moskova takımı ile deplasmanda mücadele eden Anadolu Efes karşılaşmadan 84-102 mağlup ayrıldı. Megasport Arena’da oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da temsilcimiz 54-56 geride tamamladı.

Karşılaşmaya Micic, Beaubois, Simon, Moerman ve Dunston beşi ile çıkan Anadolu Efes, maçın ilk basketini Micic’in elinden buldu. Birinci dakika dolarken Moerman ile skoru 4-0 yapan temsilcimizde Beaubois’dan arka arkaya gelen üç üç sayılık basket ile dördüncü dakikada skor 13-9’a geldi ve ev sahibi ekip mola aldı. Mola sonrasında bir üç sayılık isabet daha bulan ve iki de orta mesafeli isabet kaydeden Beaubois çeyrekteki 16. sayısını kaydederek sekizinci dakikada takımımızı 20-19 öne geçirdi. Kalan bölümde rakip takımın sayılarına Anderson’dan gelen dört sayı ile yanıt veren Anadolu Efes ilk 10 dakikayı 24-31 geride tamamladı. İkinci periyoda Motum’un basketi ile başlayan Anadolu Efes, Pleiss’ın şık smacı ile 12. dakikada skoru 28-34’e getirdi. Beaubois ve Larkin’in sayılarının ardından rakip takımın skorer oyununa Motum ile karşılık veren lacivert beyazlılar, 14. dakikayı 38-44 geride geçti. Larkin ve Simon’un üç sayılık isabetleri ile 17:30’da skor 44-49’a geldikten sonra birer kez faul çizgisine gelen Micic ve Simon, ikişer isabet bularak 19. dakikada farkı dört sayıya indirdi: 48-52. Son bölümde Moerman’ın üçlüğünün ardından Micic’ten de bir son saniye üçlüğü gelince lacivert beyazlılar ilk yarıyı 54-56 geride tamamladı.

İkinci yarıda ilk üç dakikayı sessiz geçen temsilcimizde Beaubois’dan gelen turnike ile 33. dakika 56-60’lık skor ile geçildi. Moerman’ın üçlüğü ile takımımız 23:30’da farkı bir sayıya indirdi: 59-60. 61. sayımız Beaubois’dan gelirken, Simon’un üç sayılık isabeti ile 26. dakikada skor 64-69’a geldi. Kalan dört dakikalık bölümde Beaubois ve Dunston ile birer basket bulan takımımız son çeyreğe 68-77 geride girdi. Final periyoduna 32. dakikada skor 68-82’ye gelince coach Ataman mola aldı. Mola dönüşünde Motum’dan gelen üç sayı ile 33:30’da skor 71-85’e geldi. Pleiss ve Motum ile 34:20’de farkı 10 sayıya indiren ekibimiz, skoru 75-85’e getirdi. Larkin’den faul çizgisinde kaydettiği üç isabet ile maçın son üç dakikasına ekibimiz 78-95 geride girdi. Kalan bölümde farkı kapatamayan Anadolu Efes, Doğuş, Pleiss ve Motum’un sayılarının ardından karşılaşmadan 84-102 mağlup ayrıldı.

Editör Yorumu:

CSKA Moskova Salı akşamı İstanbul’da konuk olduğu bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko karşısında farkı 15 sayıya çıkarmasına rağmen 19-0’ık seri yemiş ve maçı kaybetmişti. Bu yaşadıkları hüsranın ardından Moskova’da net bir reaksiyon göstermeleri bekleniyordu ki bunu da yüksek tempo ve hücum performansı ile yapmaları da sürpriz değildi. Ancak Anadolu Efes savunmada neredeyse hiç efor sarf etmeden sadece hücum ederek CSKA karşısında ayakta durmaya çalışarak büyük bir hata yaptı. İlk yarıda biraz olsun bunu başarsalar da ikinci yarıda artan top kayıpları ve zaman zaman CSKA’nın savunmayı sertleştirmesi ile fark açıldı, direnci kırıldı Anadolu Efes’in. Bu mağlubiyetin koç Ataman ve öğrencilerine önemli bir ders olması gerekiyor, savunma yapmadan maç kazanmak neredeyse imkansız…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …