Güncel Haberler

İstanbul BBSK Ankara’da Türk Telekom’u Zorladı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 11. haftasında Türk Telekom, sahasında konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor‘u 89-84’lük skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Türk Telekom oldu. Campbell, Stimac ve Landesberg’in sayılarıyla rakibine üstünlük sağlayan başkent ekibi, 4. dakikada 11 sayılık (15-4) farkı yakaladı. Hücumda yüksek bir yüzde yakalayan Türk Telekom, özellikle Landesberg’in etkili oyunuyla farkın kapanmasına izin vermedi ve ilk periyodu 23-11 önde tamamladı. Her iki takım da 2. çeyreğe hücum organizasyonlarında sıkıntılı girdi. Kaya Peker ile boyalı alandan sayılar çıkaran Ankara ekibi, 13. dakikayı 27-15 üstün geçti. Bu dakikadan sonra hem savunmada hem de hücumda başarılı bir görüntü sergileyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor, özellikle Minchev ve Holloway’in basketleriyle 18-5’lik seri yakalayarak 18. dakikada 33-32 ile öne geçti. Skor üstünlüğünün sürekli el değiştirdiği bu dakikalarda Campbell ve Nusret Yıldırım ile rakip savunmayı aşan Türk Telekom, soyunma odasına 40-39 önde gitti.

Karşılıklı basketlerle başlayan 3. periyotta Türk Telekom, Landesberg ve Stimac, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise Minchev ve Semih Erden ile skor üretirken, 24. dakika 51-49 İstanbul ekibi lehine geçildi. Minchev ve Holloway ile sayılar bulan rakibine Landesberg-Metin Türen ikilisiyle karşılık veren Türk Telekom, çeyreği 62-61 üstün bitirdi. Final periyodunda büyük bir çekişme yaşandı. Her iki takım da hücumlarını boyalı alandan kurarken, Kaya Peker ile basketler üreten Türk Telekom, 33. dakikaya 4 sayı farkla önde girdi: 70-66. Kaya Peker’i boyalı alanda çok etkili kullanan başkent temsilcisi, Landesberg’in de sayılarına devam etmesiyle 36. dakikada farkı 6 sayıya (79-73) çıkardı. Kalan sürede rakibinin farkı kapatma çabalarına Landesberg’in sayılarıyla izin vermeyen Türk Telekom, karşılaşmadan 89-84 galip ayrıldı.

Editör Yorumu:

Semih’in sakatlıktan dönmesinin ardından İstanbul BBSK Ankara deplasmanında oldukça iyi iş çıkardı, beklentilerin aksine çok iyi direndi koç Yavuz’un öğrencileri. Tam 6 oyuncudan çift haneli skor katkısı alarak hücumda oldukça verimli oynadılar ancak işin savunma tarafında sıkıntı yaşadılar, Landesberg’i durduramadıkları gibi Metin ve Kaya’dan gelen ekstra pota altı katkısı ile de Türk Telekom bir adım öne geçti ve evde oynamanın da avantajını kullanarak rakibini eli boş gönderdi. İBB Spight’dan hiç verim alamadığı bir günde formda rakibine karşı deplasmanda çok iyi direnç gösterdi ve zannedildiği kadar kolay lokma olmadıklarını gösterdi. Türk Telekom ise Landesberg liderliğinde bir kez daha hanesine galibiyet yazdırdı, çıkışını sürdürdü.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …