Güncel Haberler

Galatasaray Eksik Sakarya’yı Deplasmanda Farklı Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 11. haftasında Galatasaray, deplasmanda Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol‘u 89-56’lık skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya Göksenin Köksal, Webster ve Auguste’nin sayılarıyla başlayan Galatasaray, 2. dakikada 7-0 öne geçti. Etou, Alp Karahan, Herndon ve Wilbekin ile basketler bulan Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol, 5. dakikada üstünlüğü yakaladı: 10-7. Ev sahibi ekip, ilk periyodu 15-14 önde kapattı. Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci çeyrekte, Galatasaray, 13. dakikayı Can Korkmaz’ın elinden bulduğu sayıyla 23-20 üstün geçti. Wilbekin, Burak Eşlik, Alp Karahan ve İzzet Türkyılmaz’ın sayılarına, Harrison, Can Korkmaz, Hayes ve Auguste ile cevap veren Galatasaray, Göksenin Köksal’ın devrenin bitime 7 saniye kala attığı basketle soyunma odasına 34-30 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğe Auguste, Harrison ve Webster’in basketleriyle başlayan konuk ekip, 24. dakikada farkı 12 sayıya çıkardı: 44-32. Üstünlüğünü koruyan Galatasaray, Ayberk Olmaz’ın basketiyle son çeyreğe 21 sayı farkla (40-61) üstün girdi. Son periyotta üstünlüğünü sürdüren Galatasaray, 37. dakikada farkı 31 sayıya (52-83) çıkardı. Kalan dakikalarda da üstünlüğünü koruyan sarı-kırmızılılar, parkeden 89-56 galip ayrıldı.

Editör Yorumu:

Galatasaray ilk yarıda Sakarya karşısında bir direnç ile karşılaştı ama 2 yabancısı eksik olan ev sahibinin ikinci yarıda nefesi yetmedi. Özellikle Auguste’u pota altında çok iyi kullanan ve rakibin boyalı alandaki zaaflarını değerlendiren Galatasaray, ikinci yarıda net olarak üstünlüğünü ortaya koydu. Webster’ın çok yönlü bir oyun sergilediği Galatasaray’da bu kez x-faktör Göksenin değil kenardan gelen Ayberk oldu. Sarı kırmızılılarda problem Arapovic’in sakatlığında tekrar kadroda kendine yer bulan Klobucar’ın bir türlü kendini bulamaması. Sakarya’nın geleceği ise transfer edeceği 2 yabancı oyuncuya bağlı gibi görünüyor. Mevcut kadroları ile ligimizdeki herhangi bir takım karşısında bırakın maç kazanmayı direnmeleri bile mümkün görünmüyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …