Güncel Haberler

Darüşşafaka Tekfen OAKA Deplasmanında Çok İyi Direndi!

Darüşşafaka Tekfen, yeni baş antrenörü Selçuk Ernak önderliğinde Turkish Airlines Euroleague 12.hafta maçında OAKA’da Panathinaikos OPAP’a konuk oldu.

Karşılaşmaya Darüşşafaka Tekfen Markel Brown, Toney Douglas, Micheal Eric, Jon Diebler ve Jeremy Evans beşiyle başlarken Pana ise Nick Calathes, Konstantinas Mitroglu, Georgios Papagiannis, Deshaun Thomas ve Nikos Pappas beşini tercih etti.

Zorlu maça iki takım da basketlerle başladı. Hücumda Micheal Eric’i kullanarak maça başlayan Daçka’mız savunmada biraz zorlandı. İlk 4 dakikayı Yunan ekibi 13-6 önde geçti. Tv molasına da 15-8 önde girdi. Moladan Markel Brown’ın basketiyle dönen ve hücumda doğru oynamayan ekibimiz savunmada da rakibini birkaç zor atışa mecbur ederek farkı 4’e indirdi ve rakibine mola aldırdı. Çeyreği Pana 22-16 önde kapattı. İkinci çeyreğe de top kayıplarıyla başlayan Darüşşafaka Tekfen bu çeyrekte savunmada daha dirençli olsa da dikkatsiz top kayıpları sebebiyle farkı eritemedi. Top kayıplarının iki takım adına da fazla olduğu bu çeyrekte takımımız adına en etkili isim Toney Douglas olurken, rakibimizde ise Keith Langford etkili oldu. Soyunma odasına da Keithf Langord’ın son saniye basketiyle ev sahibi ekip 43-32 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte soyunma odasından toparlanmış bir şekilde dönen Daçka’mız farkı çeyreğin hemen başında indirdi. Çeyreğin ortalarına doğru rakibini faul problemine sokan ve bu anda sonra yılmadan potaya giden Darüşşafaka Tekfen faul çizgisinden çok etkili olmaya başladı. Çeyreğin sonlarına doğru savunmada da ağırlığını koyan takımımız son çeyreğe başlarken farkı 4’e indirdi. 57-53. Son çeyreğe de üçüncü çeyrekte aldığı rüzgarla giren ekibimiz farkı çeyreğin hemen başında Oğuz Savaş’ın basket faulüyle 1’e indirdi ve rakibine mola aldırdı. 61-60. Moladan 4-0’lık mini bir seri ile dönenPanathinaikos yine de kontrolü ele alamadı. Bu seriye de müthiş reaksiyon veren Daçka’mız Toney Douglas ile bulduğu üçlükle 4 dakika kala maçı beraberliğe getirdi. 65-65. Bu andan itibaren 8-0’lık bir seri yakalayan Yunan ekibi maçı da 75-67 kazandı.

Darüşşafaka Basketbol

Editör Yorumu:

Koç Ernak’ın ilk maçında beklentilerinde üstünde direnç gösteren ve ilerisi için ışık veren bir Darüşşafaka Tekfen gördük. Ama koç Çakı’ya da haksızlık etmemek lazım çünkü onun zamanında da bu tarz mağlubiyetler gördük, çift haneli farklarla yenilmiyordu Daçka zaten. Evans’ın geri dönmesi ve Douglas ile Brown’ın devreye girmeleriyle hücumda verimli oynayan temsilcimizde asıl önemli konu savunmaydı. İkinci yarı ile beraber savunmayı sertleştirmeleri ile geri dönüşe başladılar. Ancak son çeyrekte aynı savunmanın bir üst kademe dozajını Panathinaikos’dan görünce Daçka’nın direnmeye daha fazla nefesi yetmedi, son çeyrekte sadece 14 sayıda kalmaları ile de farkın yeniden çift hanelere açılmasına engel olamadılar. Panathinaikos Mitoglou’nun kariyer performansı ile yaptığı 20 sayılık katkı sayesinde galibiyeti hanesine yazdırdı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …