Güncel Haberler

Fenerbahçe’yi Durdurmak Ne Mümkün!

Fenerbahçe, Turkish Airlines EuroLeague 12. hafta maçında AX Armani Exhange Olimpia Milan’ı konuk etti. Maçı 92-85 kazanarak 11. galibiyetini elde eden temsilcimiz, zirvedeki yerini korudu. Ekibimizde Marko Guduric 20, Jan Vesely 17, Joffrey Lauvergne 15, Luigi Datome 10 sayıyla çift haneli rakamlara ulaşan isimlerimiz oldu. Milano’da ise Mike James 31, Arturas Gudaitis 13 ile Mindaugas Kuzminskas 13’er sayıyla oynadı.

Müsabakanın ilk basketi Melli’den gelirken, konuk takım Tarczewski ile skoru 6-6’da eşitledi. (04:58) Bu anlarda Micov ile etkili olan İtalyan ekibi çeyreği de 15-21 önde tamamladı.İkinci çeyreğe 5-0’lık seri ile başlayan Obradovic’in öğrencileri, Joffrey Lauvergne ve Sloukas ile 30-28 öne geçti. (05:21) Guduric ve Vesely ile skor üstünlüğünü koruyan Takımımız, bu anlarda Gudaitis’i tutmakta zorlandı ve skor 40-40’a geldi. Çeyreğin bitimine 3.8 saniye kala Obradovic mola aldı. Sloukas ile çembere giden ekibimiz, atağı sonuçlandırmadı ve soyunma odasına 40-40’lık eşitlikle gidildi.

Soyunma odasından Ali Muhammed ve Datome’nin basketleriyle dönen temsilcimiz, Vesely ile skoru 50-45 yaptı. (07:38) Milano dış atışlarla oyunda kalmaya çalışırken, Fenerbahçe, hem içeriden, hem dışarıdan sayılar buldu ve son çeyreğe 67-58 üstünlükle girdi. Son çeyreğe harika bir giriş yapan temsilcimiz, Lauvergne, Kalinic, Guduric ve Sloukas ile farkı 12’ye çıkardı. (77-65) Direncini kaybetmeyen Milano, Mike James ağırlıklı sayılarla üçbuçuk dakika kala farkı 6 sayıya (79-73) çekti. James 3 dakika kala bir de üçlük buldu: (79-76.) Fark James ile 2 dakika kala 2’ye gerilemişken Guduric’in üçlüğü Fenerbahçe’nin hücumdaki sessizliğine son verdi (84-79) Guduric son çeyrekte 12 sayı ile oynarken, temsilcimiz karşılaşmadan 92-85 galip ayrıldı.

Editör Yorumu:

Fenerbahçe içerde-dışarda, hava-karada her yerde tüm rakiplerini bir bir yenmeye devam ediyor. Bu akşam da kurbanları Euroleague’in etkili hücum takımlarından biri olan Milano oldu. Son maçlarda ortaya koydukları savunma performansının aksine bu kez Obradovic’in öğrencileri Guduric’in ekstra performansı ile hücumdaki müthiş verimlilikleri ile karşılık verdiler ve yine galibiyete ulaşmanın bir yolunu buldular. İlk transfer olduğu günden beri Guduric’i en çok eleştiren basketbol yorumcularından biri olarak ben bile Sırp skorerin bu maçtaki oyununu alkışladım açıkçası. Umarım bu sezon bizlere zaman zaman izlettiği bu nefis performansını daha uzun periyotlara yayar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …