Güncel Haberler

Baskonia’dan Tel Aviv Deplasmanında Kritik Galibiyet

Turkish Airlines Euroleague 12.maç günü mücadelesinde Baskonia konuk olduğu Maccabi Tel Aviv‘i son topta 81-79 yenerek çıkışını sürdürdü. Koç Perasovic’in öğrencileri geçen hafta aldıkları CSKA galibiyetinin ardından deplasmandaki bu kritik galibiyetle özgüven seviyesini zirveye taşımış oldu.

Maça Baskonia iyi başladı. Shengelia ve Hilliard ikilisinin skorer oyunu sayesinde ilk 5 dakikayı 13-15 önde kapatan Baskonia, Shengelia’nın iyi performansının sürmesi ve Janning ile Diop’un da devreye girmesiyle ilk çeyreği 17-22 önde tamamladı. İkinci periyotta Maccabi geri döndü. Hücumda zorlanmaya başlayan Baskonia karşısında ilk bölümde Kane ile skoru dengeleyen Maccabi, ilerleyen bölümde O’Bryant, Roll ve Wilbekin’i de devreye sokunca devreyi 41-36 önde tamamladı.

İkinci yarıda Wilbekin ve O’Bryant ikilisiyle farkı çift hanelere çıkaran Maccabi karşısında Baskonia Vildoza, Hilliard ve Shengelia’nın sayılarıyla son periyot öncesi durumu 61-54 yaptı. Son çeyreğe 6-0’lık seri yaparak giren Baskonia geri dönse de krizden Roll ile çıkan ev sahibi, farkı 7’ye çekse de Baskonia Janning’in iki üçlüğüyle bitime 4 dakika kala skoru 71-70 yaptı. İlerleyen bölümde faul çizgisinden gelen isabetlerle öne geçen Baskonia, 1,5 dakika kala Poirier’den gelen basketle de 76-79 öne geçti. Bitime 11 saniye kala yine Poirier ile basket bulan Baskonia karşısında Maccabi son topu değerlendiremeyince maçı 79-81 kaybetti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İDDİA: Panathinaikos, Yıldız Skoreri Nunn ile Yeni Sözleşme İmzalıyor!

Turkish Airlines Euroleague play-off serisinde Maccabi’yi 3-2 ile geçerek 12 yıllık Final Four özlemine son …