Güncel Haberler

Anadolu Efes Pire Deplasmanında Olympiakos’u Elinden Kaçırdı

Turkish Airlines Euroleague 12. hafta maçında Yunanistan’ın Olympiacos takımı ile deplasmanda mücadele eden Anadolu Efes karşılaşmadan 81-88 mağlup ayrıldı. Barış ve Dostluk Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da temsilcimiz 46-48 geride tamamladı.

Omuzundan sakatlığı bulunan Rodrigue Beaubois maç kadrosunda bulunmasına rağmen sahada süre almadı.

Karşılaşmaya Larkin, Micic, Anderson, Moerman ve Dunston beşi ile çıkan Anadolu Efes, ilk isabetini Micic’in elinden buldu. İlk dakikalarda takımımız sayı bulmakta zorlanırken, 3:30’da skor 2-10’a gelince coach Ataman mola aldı. Mola dönüşünde Doğuş, Buğrahan, Simon, Motum ve Pleiss beşi ile sahaya gelen takımımız, maçtaki ikinci isabetini beşinci dakikada Motum’un elinden buldu: 4-12. Motum ve Pleiss’tan gelen isabetlere Simon da dört sayı ile katkı verirken, takımımız ilk 10 dakikayı 12-25 geride tamamladı. İkinci periyoda Moerman ve Larkin ikilisinin üç sayılık basketleri ile başlayan ekibimiz, 12. dakikada skoru 18-27’ye getirdi. Bu bölümde seriyi Dunston ve Anderson ile 10-0’a getiren ekibimiz, skoru 22-27’ye taşıdı ve ev sahibi ekibin molası geldi. Molanın ardından Larkin ve Moerman ikilisinin sayıları ile 15:30’da takımımız farkı iki sayıya indirdi: 30-32. Bu bölümde Micic de skorda devreye girerken, Dunston ve Anderson’ın sayıları ile 18. dakika 39-41’lik skor le geçildi. Micic ile skor bulmaya devam eden ekibimizde son saniye basketi Larkin’den gelince, Anadolu Efes ilk yarı sonunda 46-48 geride gitti.

İkinci yarıya Anderson’ın üçlüğü ile başlayan Anadolu Efes, ilk dakika dolmadan farkı bir sayıya indirdi: 49-50. Savunma ribaundunu Moerman ile alan ekibimiz, Larkin ile basketi bulunca 22. dakikada maçta ilk kez öne geçtik: 51-50. Larkin ile bir isabet daha bulan lacivert beyazlılar, Micic ile 23:30’da farkı dört sayıya yükseltti: 55-51. Moerman ve Micic’ten gelen üç sayılık isabetler ile 26. dakika 61-55’lik üstünlüğümüz ile geçildikten sonra Larkin ve Pleiss’ın sayıları ile 28. dakikada skoru 65-59’a getirdik. Micic, periyodun son anlarında bir üç sayılık basket daha bulunca takımımız üçüncü çeyreği 68-65 önde tamamladı. Final periyoduna Larkin ve Simon’dan gelen üç sayılık basketler ile başlayan Anadolu Efes, 32. dakikaya 73-66 önde girdi. 33:30’da rakibin sayıları ile takımımız 73-74 geriye düşerken, Micic ve Larkin’den gelen sayılar ile maçın son üç dakikasına 79-79 eşitlik ile girildi. Maçın son iki dakikasında skor 79-83’e gelince coach Ergin Ataman mola aldı. Mola sonrasında Simon ve Anderson’dan gelen birer isabetli serbest atış ile maçın son 17 saniyesine 81-85 geride giren takımımız karşılaşmadan 81-88 mağlup ayrıldı.

Editör Yorumu:

Beaubois’nın yokluğunda hem Larkin hem de Micic çok iyi bir maç çıkardılar. Ancak son bölümde Micic’in yaptığı basit hataların yanı sıra takım olarak hücumda durdular adeta, kötü bir maç sonu oynadı temsilcimiz maalesef. Olympiakos’u bu şekilde yakalamışken ve maçın büyük bir bölümünü de üstün geçirmişken Pire deplasmanından galibiyet çıkaramamak yazık oldu. Ama Anadolu Efes yine pozitif bir basketbol oynadı ve önündeki deplasman maçları için de tıpkı Sinan Erdem’de olduğu gibi umut verdi. Böyle oynadıkları takdirde ve maç sonlarında topun değerini daha iyi bilip daha doğru tercihler yaptıklarında bir çok takıma karşı deplasmanda da üstünlük kurabileceklerini gördük.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …